Optužbe za diskiriminaciju povećavaju broj nominacija za Gremi

Broj kandidata za nagradu Gremi biće povećan u svim glavnim kategorijama.

Izvor: B92
Podeli
GettyImages
GettyImages

Ovakv odluku američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS) donela je nakon što je oštro kritikovana zbog toga što u nominacijama nema dovoljnog broja predstavnika različitih etničkih manjina.

Tako će broj nominovanih biti osam umesto pet, i to u sledećim kategorijama: za najbolji album, za najbolji snimak, za najbolju pesmu i za najboljeg novog izvođača, piše Indipendent.

Pomenuto je i da će se promeniti način na koji se tradicionalno glasa, a sve da bi u žiriju bilo više mlađih muzičara.

Akademija se našla na udaru jer, navodno, ne prati nove trendove i inovacije u muzici, kao i zbog toga što je čine pre svega, stariji beli muškarci.

Prošle godine je dodela bila održana u Medison skver gardenu u Njujorku, ali će se naredna 2019. godine vratiti u Stejpls centru u Los Anđelesu.

Muzika

Darko Rundek i Ekipa imaju novi letnji singl "Pješčane oluje"

Po osnovnoj muzičkoj temi i stihovima "Pješčane oluje" su zapravo originalna verzija pesme "La Comedie de Sens" sa albuma "Ruke" (2002). Kada je Rundek okupio prošle godine prateći bend Ekipu, za koncertni projekt "Apocalypso NOW", "Pješčane oluje" su tada "uskrsnule u svojoj neobjavljenoj izvornoj verziji, prizvane sviranjem i energijom novih suradnika".

Muzika četvrtak 28.06. 15:26 Komentara: 9
strana 1 od 19 idi na stranu