Spektakularni koncert Beogradske filharmonije na Ušću

Beogradska filharmonija održala je večeras, drugi put za redom, spektakularan koncert na otvorenom na prostoru između Palate Srbija i Ušća.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.06.2018.

23:25

Spektakularni koncert Beogradske filharmonije na Ušću
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Više od 30.000 ljudi prisustvovalo je izvođenju audio-vizuelnog spektakla "HD Odiseja". U skoro sat i 40 minuta filharmoničari su svirali kompoziciju Džona Adamsa "Kratka vožnja u brzoj mašini" u segmentu "Zemlja".

Segment "Zemlja" činila je Štrausova epska poema "Tako je govorio Zaratustra", a uz snimke NASA iz kosmosa, koji su emitovani na velikom video bimu, publika je slušila slavnu Dvoržakovu "Simfoniju iz novog sveta".

Producent vizuelnog dela koncerta bio je Amerikanac Dankan Kop, koji je specijalno montirao snimke Zemlje i kosmosa, i prilagodio ih muzičkoj podlozi.
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll
Filharmoničare je ovacijama ispratila publika, u kojoj su bili i premijerka Srbije Ana Brnabić, ambasadori SAD i Nemačke, Kajl Skat i Aksel Ditman, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i drugi.

Filharmonija će biti vaš spejs-šatl, koji će vas povesti u svemir, rekao je na početku publici dirigent Beogradske filharmonije Gabrijel Felc, koji je na kraju koncerta zakazao susret i za sledeću godinu.
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: