Arsenal fest otvorili The Kills, YU grupa i Editorsi

Arsenal Fest 08 počeo je u četvrtak uveče u Kragujevcu, gde je skoro 7.000 posetilaca moglo da uživa u premijernom pojavljivanju u Srbiji britanskoameričkog benda The Kills, vrhunskom koncertu grupe Editors, trostrukom pank nastupu KBO!, Marky Ramonea i ČBS, kao i svirkama Yu grupe, Let 3, Nikole Vranjkovića, Dub inc...

Kultura

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

13:27

Arsenal fest otvorili The Kills, YU grupa i Editorsi

Prvi nastup u Srbiji alternativnog benda The Kills, na glavnoj bini u istorijskom Kneževom arsenala, protekao je u znaku energične i harizmatične pevačice Alison Mosshart, koja je sa gitaristom Jamie Hinceom isporučila Arsenalovoj publici pank-bluz pesme "U.R.A. Fever", "Kissy Kissy", "Doing It To the Death", "List of Demands"...

Britanski post-pank kvintet Editors dao je sve od sebe da pridobije publiku, pa se njihov nastup pretvorio u vrhunac prve večeri Arsenala. Predvođeni gitaristom i pevačem Tomom Smitom, posle izvođenja par pesama sa novog albuma "Violence", nanizali su hitove "An End Has A Start", "Formaldehyde", "Blood", "Munich", sa furioznom, blistavom završnicom, pred ekstatičnom publikom, u vidu pesama "A Ton of Love", "Ocean of Night", "The Racing Rats", "Papillon" i "Magazine".

Arsenalski program otvorila je legendarna YU grupa braće Jelić nižući klasik za klasikom iz svoje prebogate karijere kao što su "Od zlata jabuka" i "Čudna šuma", dok je svirku na glavnoj bini zatvorio enegrični i rasplesani Dub Inc u rane jutarnje sate.

Prvo veče na Garden Stageu obeležila je trostruka pank žurka - kultni kragujevački pankeri KBO! žustrom svirkom sjajno su podigli atmosferu i pripremili publiku za nastup Marky Ramonea. Bivši bubnjar Ramonesa, sasvim po očekivanju i tradiciji, u sat koncerta otprašio je tridesetak pesama legendarnog pank benda, pred ispunjenim Gardenom.

Logično, posle Markyja red je došao na "šumadijske Ramons" ČBS, koji su u jednom od svojih najboljih nastupa u rodnom Kragujevcu isporučili "Noćas mesec umire mlad", "Sećanja", "Dosadan dan", "Superheroj", "Umesto osmeha"...

Na Gardenu su nastupili i Sitzpinker (kao pobednik Bunta), hardkor Dishumanity, i pred kraj programa riječki Let 3. Prigodno obučeni u šljokičaste kostime, svirački i zvučno moćni, Let 3 su nastup završili udarnički, himnama "Riječke pi.ke" i "Ku..em u čelo". Čast da završi prvo festivalsko veče na Gardenu pripala je Nikoli Vranjkoviću, koji je pokazao u rane jutarnje časove da ima izuzetno odanu publiku.

Explosive DJ Stage radio je punom parom čitave noći uz setove koje su priredili Markwood & Hunckie, Kristijan Molnar i NTFO.

U petak 22. juna na Arsenalu nastupaju Viva Vox, Jinx, Bad Copy, Kultur Shock, Mortal kombat, Kolja, Del Arno bend, Nipplepeople i brojni drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: