Bajaga o Miloševiću, Đinđiću, drogi i "ispunjenim željama"

Borba da ode Milošević je bila istorijska misija, nikome više javno ne bih dao podršku, rekao je u velikom intervjuu za Nedeljnik Momčilo Bajagić Bajaga.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 21.06.2018.

12:00

Bajaga o Miloševiću, Đinđiću, drogi i

“Meni je klinačka želja bila da jednom u životu učestvujem u snimanju jednog albuma i da odsviram veliki koncert u Hali sportova. To je bila najveća želja koju sam mogao da zamislim. Imao sam sreću da mi se to ispunilo sa 18 godina. Tako da sam sve želje brzo ispunio i posle toga je sve bilo bonus. Nisam imao velike ambicije na početku, ali eto imao sam i dosta sreće. Osećao sam se fenomenalno kada sam došao u Čorbu, a bilo je to posle singla 'Lutka sa naslovne strane'. Kao da živim tinejdžerski san”, rekao je u intervjuu za novi broj Nedeljnika Momčilo Bajagić Bajaga.

On je za Nedeljnik govorio o muzici, politici, emigraciji i mitovima koji ga oduvek prate.

"Nisam hteo da u pesmama isključim baš ništa iz života koji se dešava. Pa i droga se pominjala, ali ja je nikada nisam propagirao. Kad pogledaš bilo koji ozbiljan veliki strani bend, videćeš da je svaki od njih imao temu droge. Mi smo među prvima i na kulturan način ubacili neke asocijacije, ali nije bilo želje da podstrekavamo ljude na narkotike", kazao je između ostalog Bajaga u intervjuu za novi broj Nedeljnika.

A o političkom angažmanu je rekao:

“Svirali smo na studentskim protestima na kojima sam upoznao Zorana Đinđića. Sećam se njega kao tipa koji je nosio kožnu pilotsku jaknu, a moj ćale je bio vojni pilot pa sam i ja imao istu takvu. Bio sam sa Đinđićem na 'ti'. Pitao sam ga tokom protesta 1996/97:

'Zoki, je l' ima neke svrhe, sviramo već dva meseca, hoće li se menjati nešto?' A on kaže: 'Biće, biće'", ispričao je za Nedeljnik Momčilo Bajagić Bajaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: