Majstror gruva Nightmares On Wax stiže u Beograd

Nightmares On Wax, di džej i producent čije je pravo ime Džordž Evelin stiže u Beograd gde će u nedelju 24. juna imati set na "Kućici". Ovaj Britanac proslavio se eksperimentišući sa down-tempo, elektronskom i gruvi muzikom.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2018.

15:21

Majstror gruva Nightmares On Wax stiže u Beograd
Foto promo

Nightmares On Wax se na sceni pojavio još tokom osamdesetih godina, ali je u to vreme bio deo hip-hop i b-boy kulture. Karijeru je počeo kao brejkdenser, a potom se udružio sa muzičarem Kevinom Harperm i producentom Džonom Halnonom.

Zajedno su objavili jedan album, pa je Evelin krenuo u solo karijeru koju je obeležilo sedam solo albuma, na stotine mikseva i nebrojeno svirki po najvećim svetskim klubovima.

Nightmares On Wax je poznat i kao muzičar koji je na velika vrata uveo trip-hop a njegov zvuk je jedinstvena kombinacija džeza, hip-hopa, regea i rudimentalnog rejva. Nedavno je započeo evropsku turneju u okviru koje promoviše poslednji album “Shape The Future”, i tokom koje dolazi 24. juna u Beograd, na "Kućicu". Ovaj album naglasak stavlja na bas i na vokale koji su najprisutniji na naslovnoj numeri.

Cena ulaznica za njegovo gostovanje je 1.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: