Slavni šansonjer otkazao pet koncerata

Legenda francuske šansone Šarl Aznavur, koji je 22. maja napunio 94 godine a zbog nedavnog pada i preloma ramene kosti odložio nekoliko koncerata, sada je morao da otkaže još pet nastupa i turneju će nastaviti u septembru, saopštio je danas njegov agent.

Kultura

Izvor: Beta

Ponedeljak, 18.06.2018.

15:39

Slavni šansonjer otkazao pet koncerata
GettyImages

"Aznavur se od nesreće, u kojoj je na dva mesta prelomio kost na levoj nadlaktici, dobro oporavlja, međutim, lekari smatraju da će fizikalna terapija trajati duže nego što se prvobitno mislilo, sigurno do kraja avgusta", naveli su isti izvori.

Čuveni šansonjer je otkazao koncerte 30. juna u Londonu, 14. jula u Marbelji (Španija), 21. jula u Regenzburgu (Nemačka), 4. avgustu u Kelnu i 16. avgusta u Puli.

Aznavur će nastaviti svetsku turneju u septembru nastupima u Sidneju, Tokiju, Osaki, Kijevu, Briselu, nekoliko gradova u Francuskoj, a završiće je 22. decembra u Cirihu.

Slavni šansonjer jermenskog porekla morao je 16. aprila da otkaže koncert u Sankt Peterburgu zbog bolova u leđima. Koncert je zakazan za april 2019.

Najpoznatije Aznavurove šansone su "La Boheme", "Toi et moi", "The Sound of Your Name" s Lajzom Mineli, "She", "Que c'est triste Venise", "Qui", "Et pourtant" i "Une vie d'amour" s Mirej Matje.

Glumio je u više od 60 filmova, komponovao je 1.000 pesama, uključujući 150 na engleskom, 100 na italijanskom, 70 na španskom i 50 na nemačkom jeziku. Prodato je više od 100 miliona nosača zvuka s njegovim pesmama.

Aznavur je 2009. godine postao ambasador Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko) u ime Jermenije - odakle je poreklom, i Švajcarske - u kojoj ima stalni boravak. Oduvek se borio za sećanje na patnje jermenskog naroda i svojih predaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: