Grupa "Silente": Učitavanje novog albuma - "Malo magle, malo mjesečine"

Dubrovački rok sastav "Silente" objavljuje singlove koji će čiiniti njihov treći studijski album pod nazivom "Malo magle, malo mjesečine". Do sada je u etar pušteno devet numera, a ploča će imati ukupno 14 pesama. Oni su u februaru, posle duže pauze u radu, iznenadili sve obožavaoce objavivši prvi singl "Falange". Od tada je počelo "učitavanje" novog albuma, pa u razmacima od dve nedelje izbacuju jednu po jednu novu stvar na svom zvaničnom kanalu na Jutjubu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2018.

10:45

Default images

Grupa nekolicine talentovanih Dubrovčana uplovila je u profesionalne vode 2013. Braći Tiboru (vokal i gitara) i Saninu Karahmedoviću (tekst i bas gitara) pridružili su se Lorena Milina na violini, pevačica Doris Kosović, a Ivuša Gojan je lupao bubnjeve. Prvo su radili na engleskom, pa je takav bio i naziv benda - "Silent". Međutim, prilikom jednog intervjua "sitna greška" novinara opredelila ih je da pevaju na maternjem jeziku. Naime, on ih je krstio po naški "Silente" i od tada kreće cela priča i vrtoglavi uspon.

Te Iste godine objavljuju premijerni album "Lovac na čudesa". Sa njega se kao najveći hit izdvojila numera "Terca na tišinu", u čijem spotu glumi poznati hrvatski glumac Goran Bogdan, koji je ovdašnjoj publici poznatiji po ulozi Mustafe u seriji "Senke nad Balkanom". U istom spotu pojavljuje se i legendarni Saša Lošić, što je svakako doprinelo da budu prepoznatljiviji. Producent na prva dva albuma bio je proslavljeni gitarista Nikša Bratoš. Velikom brzinom osvojili su srca publike i počeli su da se nižu uspesi, nagrade i festivalski nastupi. Prestižnu nagradu "Porin" osvojili su u čak četiri kategorije: Za najbolji album pop muzike, za hit godine, za novog izvođača godine. Osim toga svakako najznačajnije priznanje je pobeda na 62. Zagrebačkom festivalu sa pesmom "Čudna ili čudesna". Nakon dve godine objavljuju i sledeći album "Neće rijeka zrakom teći", koji je postigao možda i veći uspeh od prvog. Posle tog albuma, krenuli su na mini-turneju po Hrvatskoj, ali i prvi put su promovisali svoj rad u regionu. Nezaboravan je bio onaj koncert sa grupom "Ničim izazvan" u "Mixer Housu" u Beogradu za Dan zaljubljenih 2016. I kada je sve izgledalo kao da ide uzlaznom putanjom, odjednom su, toga leta zatekli sve simpatizere sa zvaničnim obavešetenjem da se povlače i prestaju sa radom. Iznenadnu odluku, pevač je obrazložio na sledeći način: "Povlačimo se zbog svoje trenutne nemogućnosti dati išta umjetnički vrijedno na pozornici ili van nje".

Očigledno, njihov umetnički put pun je uspona i padova, ali iznenađenja. Pa se tako bend u tajnosti ponovo okuplja krajem prošle godine, ovoga puta bez violinistkinje, Tada i snimaju celokupni novi materijal u zagrebačkom studiju "Moriss" . Već u februaru ove 2018. počeli su da objavljuju singlove na zvaničnom kanalu na Jutjubu, koji će se kao mozaik stopiti u sledeću ploču, na opšte iznenađenje armije poštovalaca koja ih je pratila proteklih godina. Album se zove "Malo magle, malo mjesečine", izdat je za "Aquarius records", a oni koji su nestrpljivi da čekaju pesme na Jutjuu mogu nabaviti i opipljiv primerak albuma u formi CD-a u muzičkim prodavnicama u Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: