Rošin Marfi na "Belgrade Beer Festu"

Britanska elektro-pop zvezda Rošin Marfi nastupiće na beogradskom Ušću, prvog dana "Bealgrade Beer Festa" 15. avgusta od ponoći na "Inovation stageu".

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.06.2018.

13:52

Rošin Marfi na
GettyImages

Rošin Marfi važi za "onu čudnu" umetnicu, nepredvidivu i nikad fokusiranu samo na jedan žanr i jedan zvuk. Prema njenim rečima, muzika joj dozvoljava da "ide gde god želi".

"Sve više shvatam da je potpuno besmisleno sputavati prirodni tok stvari." S takvim stavom Marfi je i počela svoju uzbudljivu karijeru devedesetih kao deo uspešnog dua "Moloko".

Njen glas je dominirao radijskim plej-listama u tom periodu zahvaljujući hitovima "Sing it Back", "The Time is Now", "Forever More", a nakon privatnog i umetničkog raskida sa Markom Brajdonom, počinje solo karijeru albumom "Ruby Blue" i na top-liste se vraća sa sledećim "Overpowered" iz 2007. godine.

Pored naslovnog singla, sa ovog izdanja izdvojila su se još dva hita - "Let Me Know" i "You Know Me Better".

Nakon pauze zbog rođenja dvoje dece, Rošin Marfi od 2014. ponovo osvaja bine i plesne podijume širom sveta.

Albumi "Hairless Toys" iz 2015. i "Take Her Up to Monto" iz 2016. godine predstavili su Marfi novog doba, a njeni koncerti su zbog specifičnog, avangardnog senzibiliteta i estetike postali nastupi o kojima se dugo priča.

Nakon više od 20 godina karijere, osam studijskih albuma, mnoštva singlova i spotova, Rošin Marfi je postala globalna ikona svih koji vole dobru plesnu muziku i jednostavne, emotivne pesme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: