Rošin Marfi na "Belgrade Beer Festu"

Britanska elektro-pop zvezda Rošin Marfi nastupiće na beogradskom Ušću, prvog dana "Bealgrade Beer Festa" 15. avgusta od ponoći na "Inovation stageu".

Izvor: Tanjug
Podeli
GettyImages
GettyImages

Rošin Marfi važi za "onu čudnu" umetnicu, nepredvidivu i nikad fokusiranu samo na jedan žanr i jedan zvuk. Prema njenim rečima, muzika joj dozvoljava da "ide gde god želi".

"Sve više shvatam da je potpuno besmisleno sputavati prirodni tok stvari." S takvim stavom Marfi je i počela svoju uzbudljivu karijeru devedesetih kao deo uspešnog dua "Moloko".

Njen glas je dominirao radijskim plej-listama u tom periodu zahvaljujući hitovima "Sing it Back", "The Time is Now", "Forever More", a nakon privatnog i umetničkog raskida sa Markom Brajdonom, počinje solo karijeru albumom "Ruby Blue" i na top-liste se vraća sa sledećim "Overpowered" iz 2007. godine.

Pored naslovnog singla, sa ovog izdanja izdvojila su se još dva hita - "Let Me Know" i "You Know Me Better".

Nakon pauze zbog rođenja dvoje dece, Rošin Marfi od 2014. ponovo osvaja bine i plesne podijume širom sveta.

Albumi "Hairless Toys" iz 2015. i "Take Her Up to Monto" iz 2016. godine predstavili su Marfi novog doba, a njeni koncerti su zbog specifičnog, avangardnog senzibiliteta i estetike postali nastupi o kojima se dugo priča.

Nakon više od 20 godina karijere, osam studijskih albuma, mnoštva singlova i spotova, Rošin Marfi je postala globalna ikona svih koji vole dobru plesnu muziku i jednostavne, emotivne pesme.

Muzika

Darko Rundek i Ekipa imaju novi letnji singl "Pješčane oluje"

Po osnovnoj muzičkoj temi i stihovima "Pješčane oluje" su zapravo originalna verzija pesme "La Comedie de Sens" sa albuma "Ruke" (2002). Kada je Rundek okupio prošle godine prateći bend Ekipu, za koncertni projekt "Apocalypso NOW", "Pješčane oluje" su tada "uskrsnule u svojoj neobjavljenoj izvornoj verziji, prizvane sviranjem i energijom novih suradnika".

Muzika četvrtak 28.06. 15:26 Komentara: 9
strana 1 od 19 idi na stranu