Rošin Marfi na "Belgrade Beer Festu"

Britanska elektro-pop zvezda Rošin Marfi nastupiće na beogradskom Ušću, prvog dana "Bealgrade Beer Festa" 15. avgusta od ponoći na "Inovation stageu".

Izvor: Tanjug
Podeli
GettyImages
GettyImages

Rošin Marfi važi za "onu čudnu" umetnicu, nepredvidivu i nikad fokusiranu samo na jedan žanr i jedan zvuk. Prema njenim rečima, muzika joj dozvoljava da "ide gde god želi".

"Sve više shvatam da je potpuno besmisleno sputavati prirodni tok stvari." S takvim stavom Marfi je i počela svoju uzbudljivu karijeru devedesetih kao deo uspešnog dua "Moloko".

Njen glas je dominirao radijskim plej-listama u tom periodu zahvaljujući hitovima "Sing it Back", "The Time is Now", "Forever More", a nakon privatnog i umetničkog raskida sa Markom Brajdonom, počinje solo karijeru albumom "Ruby Blue" i na top-liste se vraća sa sledećim "Overpowered" iz 2007. godine.

Pored naslovnog singla, sa ovog izdanja izdvojila su se još dva hita - "Let Me Know" i "You Know Me Better".

Nakon pauze zbog rođenja dvoje dece, Rošin Marfi od 2014. ponovo osvaja bine i plesne podijume širom sveta.

Albumi "Hairless Toys" iz 2015. i "Take Her Up to Monto" iz 2016. godine predstavili su Marfi novog doba, a njeni koncerti su zbog specifičnog, avangardnog senzibiliteta i estetike postali nastupi o kojima se dugo priča.

Nakon više od 20 godina karijere, osam studijskih albuma, mnoštva singlova i spotova, Rošin Marfi je postala globalna ikona svih koji vole dobru plesnu muziku i jednostavne, emotivne pesme.

Muzika

Editors: "Današnji život izgleda kao bombardovanje"

Kragujevac se pre osam godina upisao na spisak gradova koji ljubiteljima dobrog zvuka, početkom leta, nudi kvalitetan muzički doživljaj. Arsenal fest poslednjih godina dokazuje da nije „samo jedan od...“, što se videlo i čulo već prve večeri njegovog ovogodišnjeg izdanja, kada su na glavnoj bini nastupila dva izuzetno aktuelna benda, koji su sinoć prvi put svirali u Srbiji.

Muzika petak 22.06. 17:01 Komentara: 0

Arsenal fest otvorili The Kills, YU grupa i Editorsi

Arsenal Fest 08 počeo je u četvrtak uveče u Kragujevcu, gde je skoro 7.000 posetilaca moglo da uživa u premijernom pojavljivanju u Srbiji britanskoameričkog benda The Kills, vrhunskom koncertu grupe Editors, trostrukom pank nastupu KBO!, Marky Ramonea i ČBS, kao i svirkama Yu grupe, Let 3, Nikole Vranjkovića, Dub inc...

Muzika petak 22.06. 13:27 Komentara: 2

Filharmoničari vas pozivaju na piknik #2

Uoči novog Muzičkog piknika pod zvezdama, koji je zakazan za nedelju 24. jun, violinistkinja Jelena Dragnić se priseća kako je izgledao prvi koncert na otvorenom koji je Beogradska filharmonija prošle godine održala u novobeogradskom bloku 13 kod Ušća.

Muzika četvrtak 21.06. 14:40 Komentara: 4
strana 1 od 1300 idi na stranu