Big bend RTS-a koncertom proslavlja 70. rođendan

Ljubitelji džez muzike imaće priliku da uživaju na koncertu Big benda Radio-televizije Srbije i Džona Fedčoka, koji će nastupiti zajedno 23. juna u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Thinkstock/ipopba
Thinkstock/ipopba

Ovaj prvorazredni kulturni događaj biće deo proslave 70 godina postojanja Big benda RTS-a.

Prema oceni svetske kritike, Džon Fedčok i njegov "Njujork big bend" spadaju u "poslednju reč" dostignuća u vrhunskom muziciranju i kvalitetu big benda kao formacije i fenomena u džez muzici.

Ovim koncertom Big bend završava prolećnu sezonu.

Muzika

Editors: "Današnji život izgleda kao bombardovanje"

Kragujevac se pre osam godina upisao na spisak gradova koji ljubiteljima dobrog zvuka, početkom leta, nudi kvalitetan muzički doživljaj. Arsenal fest poslednjih godina dokazuje da nije „samo jedan od...“, što se videlo i čulo već prve večeri njegovog ovogodišnjeg izdanja, kada su na glavnoj bini nastupila dva izuzetno aktuelna benda, koji su sinoć prvi put svirali u Srbiji.

Muzika petak 22.06. 17:01 Komentara: 0

Arsenal fest otvorili The Kills, YU grupa i Editorsi

Arsenal Fest 08 počeo je u četvrtak uveče u Kragujevcu, gde je skoro 7.000 posetilaca moglo da uživa u premijernom pojavljivanju u Srbiji britanskoameričkog benda The Kills, vrhunskom koncertu grupe Editors, trostrukom pank nastupu KBO!, Marky Ramonea i ČBS, kao i svirkama Yu grupe, Let 3, Nikole Vranjkovića, Dub inc...

Muzika petak 22.06. 13:27 Komentara: 2

Filharmoničari vas pozivaju na piknik #2

Uoči novog Muzičkog piknika pod zvezdama, koji je zakazan za nedelju 24. jun, violinistkinja Jelena Dragnić se priseća kako je izgledao prvi koncert na otvorenom koji je Beogradska filharmonija prošle godine održala u novobeogradskom bloku 13 kod Ušća.

Muzika četvrtak 21.06. 14:40 Komentara: 4
strana 1 od 1300 idi na stranu