Senzacionalan kraj filharmonijske sezone: muzika iz “Ratova zvezda”

Svečano zatvaranje koncertne sezone Beogradske filharmonije, 15. juna na Kolarcu (20 sati), obeležiće legendarna dela: muzika iz “Ratova zvezda” i “2001: Odiseje u svemiru”, koju će orkestar svirati, nešto kasnije, na velikom koncertu na otvorenom.

Podeli
Foto promo
Foto promo

Između ove dve muzičke gromade, pod upravom dirigenta Džona Akselroda, nastupa David Garije - čudo od muzičara - na dva instrumenta.

Brojni ljubitelji “Ratova zvezda” imaće priliku da čuju jednu od najpoznatijih filmskih muzika ikada. Kompozitor Džon Vilijams muzički je portretisao odvažnog avanturistu Luka Skajvokera i nežnu princezu Leju, a celo delo predstavlja omaž brojnim kompozitorima, između ostalih i Rihardu Štrausu. Za formiranje vizije Džona Lukasa o “Ratovima zvezda” bila je veoma značajna “2001: Odiseja u svemiru” Stenlija Kjubrika, čije je jedno od glavnih obeležja Štrausova kompozicija "Tako je govorio Zaratustra". Ovo čuveno delo će imati priliku da čuje više desetina hiljada ljudi na besplatnom koncertu na otvorenom koji će Beogradska filharmonija održati 24. juna, u novobeogradskom bloku 13, kod Ušća.

Između dva remek-dela, Filharmonija predstavlja muzičku atrakciju - Davida Garijea i njegovo retko umeće. Solista će najpre pokazati virtuoznost na horni u Veberovom končertinu, a potom i na trubi u koncertu Tomazija.

Senzacionalan kraj uspešne sezone Beogradske filharmonije, može da čuje i publika koja nije redovni posetilac, jer je obezbeđeno 100 ulaznica za stajanje. One se mogu kupiti na blagajni Kolarca, sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 sati.

Muzika

Filharmoničari vas pozivaju na piknik #2

Uoči novog Muzičkog piknika pod zvezdama, koji je zakazan za nedelju 24. jun, violinistkinja Jelena Dragnić se priseća kako je izgledao prvi koncert na otvorenom koji je Beogradska filharmonija prošle godine održala u novobeogradskom bloku 13 kod Ušća.

Muzika četvrtak 21.06. 14:40 Komentara: 4

Počinje Arsenal Fest 08 u Kragujevcu

Arsenal Fest 08 počinje večeras u Kragujevcu nastupima bendova "Editors", "The Kills", "Marky Ramone' Blitzkrieg", "Dub Inc", "Yu grupa" i brojnih drugih, a do 23. juna sviraće i "Jinx", "Morcheeba", "Kultur Shock", "Enter Shikari", "Disciplin A Kitschme", "Plavi orkestar", "Letu štuke", "Let 3"...

Muzika četvrtak 21.06. 11:30 Komentara: 1

Ivo Pogorelić ponovo u Beogradu 7. novembra

Slavni pijanista Ivo Pogorelić, koji se posle skoro tri decenije prošle godine vratio na beogradsku scenu, ponovo će svirati u Kolarčevoj zadužbini 7. novembra, ovoga puta sa Filharmonijom nacija, kojom će dirigovati Justus Franc.

Muzika sreda 20.06. 16:36 Komentara: 3
strana 1 od 1299 idi na stranu