"Maybe We’ll Come Back": Bend MOON objavio samostalno izdanje prvog albuma

Instrumentalni space - rock sastav MOON obajvio je samostalno izdanje svog prvog albuma "Maybe We’ll Come Back". Album predstavlja prvi singl "Lux Aeterna", snažna izvedba ambicioznog simfonijskog komada iz filma "Requiem For A Dream".

Podeli
Foto: Marko Maksimović
Foto: Marko Maksimović

Od uvodne "Take Off" do epiloga "Lux Aeterna", ovaj šabački trio slušaoce vodi na putovanje neistraženim dalekim prostranstvima. Gitarski nošena i najčešće minimalistička "straight-ahead, no-nonsense" melodija i rifovi su u osnovi većine komada ove kosmičke priče.

"Idemo tamo, zato i postojimo. Možda se vratimo", poručuje bubnjar Miroslav Stanković i dodaje: "Slušaoca vodimo u našem space-taksiju na putovanje kroz univerzum. Ne znamo baš gde idemo i neće biti lako, ali sigurno ćemo se dobro provesti".

O trajnoj privlačnosti instrumentalne muzike, Miroslav govori: "Ova putovanja i doživljaji mogu biti interpretirani raznoliko. Instrumentalna muzika će uvek biti posebna jer, najpre, niko vam ne govori o čemu je pesma. Vašoj mašti ostavlja da priču poveže sa doživljajem, koji ne mora svaki put da bude isti. Ako je pesma instrumental, možete zaboraviti na naslov i napraviti da bude šta god želite. To je sloboda koju instrumetalna muzika daje, mogućnost da svoju priču urežete u nju."

Kao uticaje i inspiraciju bend navodi The Who, Y.J. Malmsteena, J.Gagarina, Spaceballs, ali i video igre sa Commodore 64 i Amige 500.

Prvenac benda MOON sniman je u zagrebačkom Chicken Sound studiju februara 2018. godine. Album je dostupan na digitalnim servisima: iTunes, Deezer, Spotify, Google Play, Apple Music.

MOON je instrumentalni space-rock trio iz Šapca i čine ga iskusni muzičari domaće scene. Gitarista Milan Katanić je poznat po radu u legendarnom crossover bendu iz 90-tih, Ništa ali logopedi.

Zajedno sa basistom Mikijem Stankovićem svira u alt-rock sastavu ELEVEN koji radi od 2008. godine i iza sebe imaju četiri MTV Adria Top 20 regionalna singla. Mikijev brat Miroslav Stanković je za bubnjevima. MOON su se predstavili 2017. godine singlovima "Escape" i "Voyager 1" i prvim samostalnim nastupima, uključujući i festivale poput šabačkog URM i kragujevačkog Arsenal Festa.

Muzika

Editors: "Današnji život izgleda kao bombardovanje"

Kragujevac se pre osam godina upisao na spisak gradova koji ljubiteljima dobrog zvuka, početkom leta, nudi kvalitetan muzički doživljaj. Arsenal fest poslednjih godina dokazuje da nije „samo jedan od...“, što se videlo i čulo već prve večeri njegovog ovogodišnjeg izdanja, kada su na glavnoj bini nastupila dva izuzetno aktuelna benda, od kojih je jedan sinoć prvi put svirao u Srbiji.

Muzika petak 22.06. 17:01 Komentara: 12
strana 1 od 1301 idi na stranu