"Maybe We’ll Come Back": Bend MOON objavio samostalno izdanje prvog albuma

Instrumentalni space - rock sastav MOON obajvio je samostalno izdanje svog prvog albuma "Maybe We’ll Come Back". Album predstavlja prvi singl "Lux Aeterna", snažna izvedba ambicioznog simfonijskog komada iz filma "Requiem For A Dream".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2018.

22:00

Foto: Marko Maksimoviæ

Od uvodne "Take Off" do epiloga "Lux Aeterna", ovaj šabački trio slušaoce vodi na putovanje neistraženim dalekim prostranstvima. Gitarski nošena i najčešće minimalistička "straight-ahead, no-nonsense" melodija i rifovi su u osnovi većine komada ove kosmičke priče.

"Idemo tamo, zato i postojimo. Možda se vratimo", poručuje bubnjar Miroslav Stanković i dodaje: "Slušaoca vodimo u našem space-taksiju na putovanje kroz univerzum. Ne znamo baš gde idemo i neće biti lako, ali sigurno ćemo se dobro provesti".

O trajnoj privlačnosti instrumentalne muzike, Miroslav govori: "Ova putovanja i doživljaji mogu biti interpretirani raznoliko. Instrumentalna muzika će uvek biti posebna jer, najpre, niko vam ne govori o čemu je pesma. Vašoj mašti ostavlja da priču poveže sa doživljajem, koji ne mora svaki put da bude isti. Ako je pesma instrumental, možete zaboraviti na naslov i napraviti da bude šta god želite. To je sloboda koju instrumetalna muzika daje, mogućnost da svoju priču urežete u nju." Kao uticaje i inspiraciju bend navodi The Who, Y.J. Malmsteena, J.Gagarina, Spaceballs, ali i video igre sa Commodore 64 i Amige 500.

Prvenac benda MOON sniman je u zagrebačkom Chicken Sound studiju februara 2018. godine. Album je dostupan na digitalnim servisima: iTunes, Deezer, Spotify, Google Play, Apple Music.

MOON je instrumentalni space-rock trio iz Šapca i čine ga iskusni muzičari domaće scene. Gitarista Milan Katanić je poznat po radu u legendarnom crossover bendu iz 90-tih, Ništa ali logopedi.

Zajedno sa basistom Mikijem Stankovićem svira u alt-rock sastavu ELEVEN koji radi od 2008. godine i iza sebe imaju četiri MTV Adria Top 20 regionalna singla. Mikijev brat Miroslav Stanković je za bubnjevima. MOON su se predstavili 2017. godine singlovima "Escape" i "Voyager 1" i prvim samostalnim nastupima, uključujući i festivale poput šabačkog URM i kragujevačkog Arsenal Festa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: