Izgubljeni album legendarnog džezera uskoro pred ljubiteljima

Neobjavljeni snimci legende džeza Džona Koltrejna i njegovog kvarteta iz 1963. godine ponovo su se pojavili i biće izdati kao posthumni album 29. juna.

Kultura

Izvor: Beta

Petak, 08.06.2018.

20:22

Izgubljeni album legendarnog džezera uskoro pred ljubiteljima
GettyImages

Diskografska kuća "Džez impals" (Jazz Impulse), sa sedištem u Njujorku, objaviće taj album pod nazivom "Both Directions at Once: The Lost Album".

Album sadrži sedam numera koje svira Koltrejnov kvartet, u kome su pored njega na saksofonu Džimi Garison bas, Elvin Džouns bubnjevi i Mekoj Tajner klavijatura.

Njih četvorica su snimili te numere u studiju u Nju Džersiju, gde su se vratili 1964. godine da snime Koltrejnov klasični album "Lav suprim" (A Love Supreme), koji važi za jedan od najboljih džez albuma svih vremena.

Ove zaboravljene snimke ponovo je pronašla porodica prve Koltrejnove supruge Huanite Naime Koltrejn, koja ih je sačuvala.

Džon Koltrejn je umro od raka 1967. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: