Oni su novi Led Zeppelin? "Postoji jedan bend..."

Mladi bend iz Mičigena Greta Van Fleet ima pomalo neobičan zvuk za 21. vek koji se u velikoj meri oslanja na klasični rok. No, upravo su time privukli pažnju medija koji ih nazivaju novim Led Zeppelinom, sa čim je saglasan i pevač legendarnog benda Robert Plant.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 05.06.2018.

08:30

Oni su novi Led Zeppelin?
Foto: Youtube Screenshot/ Coachella

Bend Greta Van Fleet čine tri brata: 22-godišnji blizanci - pevač Džoš i gitarista Džejk Kiska - kao i tri godine mlađi basista i po potrebi klavijaturista Sem Kiska. Četvrti član benda je 19-godišnji bubnjar Deni Vagner, piše NME.

Dolaze iz malog grada Frenkenmuta u Mičigenu (koji ima tek nešto više od 5.000 stanovnika), a njihova opsesija klasičnim rokom dovela ih je do toga da ih mediji danas porede sa ranim Led Zeppelinom.

Verovatno najveći komplement došao je od samog pevača Led Zeppelina Roberta Planta, koji je u intervjuu za australijske medije u martu rekao: “Postoji bend u Detroitu koji se zove Greta Van Fleet. Oni su Led Zeppelin I. Imaju divnog mladog pevača. Mrzim ga!”

Kada su se osvrnuli na Džošov glas, Plant je šaljivo rekao: “Pozajmio ga je od nekoga koga vrlo dobro poznajem”.

Džoš kaže da mu je bilo neobično kada je gledao Plantov intervju, ali da su njegove izjave laskave, prenosi N1.

“Mislim da mu se sviđamo. To je dobro, da na neki način dobijete taj pečat odobrenja. On je jedan od najfantastičnijih pevača svih vremena”, rekao je pevač benda Greta Van Flit za NME.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: