Oni su novi Led Zeppelin? "Postoji jedan bend..."

Mladi bend iz Mičigena Greta Van Fleet ima pomalo neobičan zvuk za 21. vek koji se u velikoj meri oslanja na klasični rok. No, upravo su time privukli pažnju medija koji ih nazivaju novim Led Zeppelinom, sa čim je saglasan i pevač legendarnog benda Robert Plant.

Izvor: NME, N1
Podeli
Foto: Youtube Screenshot/ Coachella
Foto: Youtube Screenshot/ Coachella

Bend Greta Van Fleet čine tri brata: 22-godišnji blizanci - pevač Džoš i gitarista Džejk Kiska - kao i tri godine mlađi basista i po potrebi klavijaturista Sem Kiska. Četvrti član benda je 19-godišnji bubnjar Deni Vagner, piše NME.

Dolaze iz malog grada Frenkenmuta u Mičigenu (koji ima tek nešto više od 5.000 stanovnika), a njihova opsesija klasičnim rokom dovela ih je do toga da ih mediji danas porede sa ranim Led Zeppelinom.

Verovatno najveći komplement došao je od samog pevača Led Zeppelina Roberta Planta, koji je u intervjuu za australijske medije u martu rekao: “Postoji bend u Detroitu koji se zove Greta Van Fleet. Oni su Led Zeppelin I. Imaju divnog mladog pevača. Mrzim ga!”

Kada su se osvrnuli na Džošov glas, Plant je šaljivo rekao: “Pozajmio ga je od nekoga koga vrlo dobro poznajem”.

Džoš kaže da mu je bilo neobično kada je gledao Plantov intervju, ali da su njegove izjave laskave, prenosi N1.

“Mislim da mu se sviđamo. To je dobro, da na neki način dobijete taj pečat odobrenja. On je jedan od najfantastičnijih pevača svih vremena”, rekao je pevač benda Greta Van Flit za NME.

Muzika

Filharmoničari vas pozivaju na piknik #2

Uoči novog Muzičkog piknika pod zvezdama, koji je zakazan za nedelju 24. jun, violinistkinja Jelena Dragnić se priseća kako je izgledao prvi koncert na otvorenom koji je Beogradska filharmonija prošle godine održala u novobeogradskom bloku 13 kod Ušća.

Muzika četvrtak 21.06. 14:40 Komentara: 4

Počinje Arsenal Fest 08 u Kragujevcu

Arsenal Fest 08 počinje večeras u Kragujevcu nastupima bendova "Editors", "The Kills", "Marky Ramone' Blitzkrieg", "Dub Inc", "Yu grupa" i brojnih drugih, a do 23. juna sviraće i "Jinx", "Morcheeba", "Kultur Shock", "Enter Shikari", "Disciplin A Kitschme", "Plavi orkestar", "Letu štuke", "Let 3"...

Muzika četvrtak 21.06. 11:30 Komentara: 1

Ivo Pogorelić ponovo u Beogradu 7. novembra

Slavni pijanista Ivo Pogorelić, koji se posle skoro tri decenije prošle godine vratio na beogradsku scenu, ponovo će svirati u Kolarčevoj zadužbini 7. novembra, ovoga puta sa Filharmonijom nacija, kojom će dirigovati Justus Franc.

Muzika sreda 20.06. 16:36 Komentara: 3
strana 1 od 1299 idi na stranu