Mesec dana do spektakla: Dubioza kolektiv 30. juna na Tašmajdanu

Dubioza Kolektiv planira da ovog leta u Beogradu potvrdi status koncertne atrakcije prvog reda! Bend čiji je jedinstveni muzički spoj obišao planetu, u subotu 30. juna, po prvi put održaće solo koncert na stadionu Tašmajdan.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 29.05.2018.

18:30

Mesec dana do spektakla: Dubioza kolektiv 30. juna na Tašmajdanu
Foto: Goran Lizdek

Koncert na Tašmajdanu je jedini zakazani nastup Dubioze kolektiv u Srbiji u 2018. godini od izlaska poslednjeg albuma! U susret velikom koncertu, Dubioza kolektiv je nedavno objavila pozdrav publici - prepev pesme "Na morskome plavom žalu" iz kultnog filma Emira Kusturice "Sjećaš li se Doli Bel".

Sastav koji je proslavila energična mešavina roka, panka, regea, ska i duba, kao i njihove snažne političke poruke, jedva čeka da zasvira pred beogradskom publikom nove pesme sa aktuelnog albuma "Pjesmice za djecu i odrasle".

Na koncertu 30. juna na Tašmajdanu, pored predstavljanja novog albuma, planiraju da izvedu proverene hitove sa prethodnih izdanja. Dubiozini kritički napisani tekstovi neće nikog ostaviti ravnodušnim, jer članovi benda se i dalje sa istim žarom bore protiv nacionalizma, negativne selekcije i nepravde.

Energične žive svirke sastava Dubioza kolektiv prepoznate su kao pravo osveženje na balkanskoj i svetskoj muzičkoj sceni o čemu svedoče rasprodati koncerti tokom 2017. godine. Poslednji put kada je Dubioza Kolektiv nastupila u Beogradu, u okviru Beer Fest-a, koncert je prepričavan danima. Pozitivnom energijom oduševili su više hiljada ljudi, koji sad imaju novu priliku da se za jedan mesec pripreme za novi "Dubioza kolektiv udar".

Interesovanje iz nedelje u nedelju raste, a ko propusti koncert 30. juna na Tašmajdanu, moraće da se strpi sigurno dve do tri godine pre nego što bude imao priliku da ih ponovo čuje, s obzirom na to koliko su koncertno angažovani širom planete.

Karte za muzički spektakl na otvorenom, već se nalaze u prodaji po ceni od 1.400 za parter i 1.600 dinara za tribine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: