E-Play predstavio "Slobodu"

Alternativni bend E-Play objavio je album "Sloboda", koji se pored digitalnih platformi može naći na CD-u u izdanju promoterske kuće Long Play.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Časlav Petrović
Foto: Časlav Petrović

"Sloboda je definitivno naš najozbiljniji poduhvat do sada i to u svakom smislu, od tekstualnog, muzičkog, pa do produkcije. Ne znam da li je naš najbolji album, ali je svakako najzreliji. Publika sama treba da proceni gde je njegovo mesto u našoj diskografiji", kaže pevačica, basistkinja i autorka pesama Maja Cvetković.

Album je danas predstavljen na izuzetno posećenoj promociji u Ustanovi kulture "Parobrod" gde su svih sedam pesama prvi mogli da čuju brojni novinari, saradnici i prijatelji E-Play-a.

Promociji albuma su prisustvovali Voja Aralica, Žika Jelić, Uroš Đurić, Nikola Čuturilo-Čutura, Petar Janjatović, Aleksandar Žikić...

"Ušli smo u studio sa Vojom u oktobru 2016. godine. Vojo hvala ti, uradio si posao maestralno. Nisam srela takvog profesionalca kao što je njegov asistent i snimatelj Sanja Đuričić, koja je bila velika podrška. Inače, svi smo zajedno ovo radili, nas četvoro. Moj omiljeni bubnjar, možda najmaštovitiji sa kojim sam snimala, Goran Ljuboja-Trut. Prvi put na E-Play albumu, najvredniji od svih nas, gitarista Nemanja Velimirović i najlepši začin Kristina Jovanović", rekla je Maja Cvetković.

Govoreći okupljenima, ugledni voditelj televizije Studio B Velja Pavlović rekao je da je "Sloboda" jedan od "najlepših albuma E-playa i albuma koji su urađeni kod nas u poslednje vreme", pohvalivši izvanrednu dinamiku i hemiju članova benda.

"Od Margite Stefanović naš rokenrol nije imao rok divu koja ovako superiorno vlada. Ikona rokenrola na našim prostorima je postala Maja Cvetković... koja izvanredno svira i komponuje", ocenio je Pavlović.

Vlasnik Long Play-a Zoran Vulović-Vule ponosan je što je njegova kuća "deo ove priče i ovog izdanja", jer smatra da je "Sloboda" važan projekat, a i "nekako je logično da Long Play bude uz E-Play".

Muzika

Svetski dan džeza na zidiću: Katarina Kočetova trio

Dom omladine Beograda tradicionalno obeležava Svetski dan džeza, a ove godine našim sugrađanima poklanjamo besplatan koncert na otvorenom! U ponedeljak 30. aprila od 18 časova predstavićemo bend jedne od naših najtalentovanijih mladih džez umetnica Katarine Kočetove – KK trio, koji će nastupiti na Zidiću ispred DOB-a, popularnoj letnjoj sceni na platou Milana Mladenovića.

Muzika petak 27.04. 13:00 Komentara: 2

Prodaja muzike zabeležila rekordan rast

Svetska prodaja muzike zabeležila je rekordni rast 2017. godine od 8,1 odsto. Prvi put digitalna prodaja predstavlja najveći deo od ukupnih prihoda, zahvaljujući velikom rastu striminga, saopštila je Međunarodna federacija fonografske industrije (IFPI).

Muzika utorak 24.04. 21:14 Komentara: 17
strana 1 od 18 idi na stranu