Koncert Olivere Katarine 11. maja u Kombank dvorani

Glumica i pevačica Olivera Katarina održaće koncert 11. maja u Kombank dvorani - renoviranoj Dvorani Doma sindikata.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Youtube Screenshot/RTS Zabavni program - Zvanični kanal
Foto: Youtube Screenshot/RTS Zabavni program - Zvanični kanal

Olivera Katarina vraća se na mesto gde je održala neke od najlepših koncerata i izvesti stare srpske pesme, poznate romske numere, čuvene ruske pesme i šlagere.

Publika će imati priliku da čuje hitove "Sedim u jednom pariskom lokalu", "Đelem đelem", "Alaj mi je večeras po volji", "Niška banja", "Pričaj mi o ljubavi", "Šu-šu", "Verka kaludjerka", "Šošana", "Nikad ne zaboravi dane naše ljubavi".

Prošlogodišnji boravak na Filmskom festivalu u Kanu, gde je pozvana kao specijalna gošća povodom obeležavanja pola veka od premijernog prikazivanja filma "Skupljači perja" Oliveri Katarini je dao novu energiju i poseban elan u pripremama za predstojeći koncert u Beogradu.

U junu prošle godine, Oliveri Katarini je uručen "Zlatni pečat" Jugoslovenske kinoteke za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Tokom karijere duže od 50 godina igrala je u više od 30 filmova, sarađivala je sa svetski poznatim rediteljima, nastupala je u čuvenoj dvorani "Olimpija" u Parizu, a u njenoj biografiji stoji i da joj je kompozitor Šarl Dimon, koji je pisao šansone za Edit Pjaf, posvetio kompoziciju "Jedan dan posle kraja sveta".

O glasu, glumačkom daru i lepoti Olivere Katarine pisale su gotovo sve novine i časopisi, a italijanski RAI ju je proglasio najoriginalnijim glasom Mediterana. Pesma "Đelem đelem“ koju je otpevala u fillmu "Skupljači perja“, a koja je postala zvanična himna svih Roma sveta, prvi put je snimljena u Oliverinoj izvedbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu