Premijerni "Festival 84" posetilo više od 20.000 ljudi

Novi član "Exit" porodice - "Festival 84" završava se danas, a prema rečima organizatora, već je stao u red najmasovnijih zimskih fetivala na svetu, kojeg je za prva tri dana posetilo preko 20.000 ljudi.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.03.2018.

18:05

Premijerni
Foto: Thinkstock / ilustracija

"Festival 84" je poslao mirovnu poruku celom regionu i podsetio kakva dostignuća mogu da se postignu kada su svi okrenuti saradnji i zajedništvu, navodi se u saopštenju organizatora festivala.

Publika iz svih krajeva regiona, kao i iz još oko 20 zemalja, od četvrtka 15. do nedelje 18. marta, provodila se uz brojne svetske i regionalne muzičke zvezde na maratonskim žurkama koje su trajale gotovo bez prestanka na pet muzičkih bina širom Olimpijskog centra Jahorina.

Sumirajući utiske sa tog festivala, frontmen grupe "Van Gogh", Zvonimir Ðukić Ðule, izjavio je da ga je fenomenalna energija koju je doživeo podsetila na same početke "Exit"-a i ujedno nagovestio koje visine "Festival 84" može dosegnuti, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju (RČ) Goran Svilanović izjavio da bi "Exit" na Jahorini mogao da promeni Bosnu i Hercegovinu nabolje.

Osnivač "Exit"-a Dušan Kovačević kazao je da sa "Festivalom 84", društvena misija "Exit"-a vezana za pomirenja regiona, dobija još dublji smisao i prelazi na jedan viši nivo.

Na preko 1.500 metara nadmorske visine nastupale su aktuelne, svetske i regionalne muzičke zvezde kao što su britanski hitmejkeri "Sigma", kultna aktivistička grupa "Asian Dub Foundation", holandske di džej zvezde "Joris Voorn" i "Patrice Baumel", slovenački tehno bard "Umek", predvodnici orijentalnog "house" zvuka "Burak Yeter" i "Mahmut Orhan", ruski hit tandem "Filatov & Karas", detroitski tehno mag "Eric Cloutier", nemački "house" majstor "Sandrino", te vodeći regionalni reperi "Bad Copy", "Frenkie", "Kontra & Indigo" i sarajevski miljenici "Helem Nejse".

Program "Festivala 84" pojačala je i sjajna regionalna di džej postava u kojoj su igrali "Billain", Marko Nastić, Dejan Milićević, Mladen Tomić, Siniša Tamamović, "Black Acid", "Vanyano", "After Affair", "Woodie", "A Skitzo" i brojni drugi, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: