Nele Karajlić se vraća na scenu turnejom po Kanadi i SAD

Legendarni rok muzičar dr Nele Karajlić višegodišnje odsustvo sa muzičke scene zvanično prekida predstojećom turnejom po Kanadi i SAD, kao i spotom kojim je spontano zabeležena energična izvedba starog hita Zabranjenog pušenja "Hadžija il bos", saopštili su iz promoterske kuće Long Play.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 16.03.2018.

16:31

Nele Karajlić se vraća na scenu turnejom po Kanadi i SAD
Foto: Youtube Screenshot/ Lièni stav

Karajlića očekuju povratničke svirke, sa All Star Bandom, 24. marta u The Phoenix Theatre u Torontu, 25. marta u Venue Club u Vankuveru, 30. marta u Joe's Live Rosemont u Čikagu i 31. marta u The Cutting Room u Njujorku.

Nakon što se poslednjih godina uglavnom posvetio pisanju, izašla je bestseler autobiografska knjiga "Fajront u Sarajevu", a postavio je pozorišnu autorsku multimedijalnu predstavu "FBI - Dosije Tesla", Karajlić se sada ponovo "stvarno uželeo svirke i scene".

"Vraćam se matičnoj aktivnosti, čistom rokenrolu. Zadnju svirku Pušenja sam imao pre 20 godina, a No Smoking pre šest-sedam u Londonu. Sad me zovu u Toronto, Vankuver, Čikago i Njujork. Nije loše za početak, za nas mlade talente", kaže Karajlić.

Nele je sa probranom ekipom beogradskih muzičara, sa cenjenim gitaristom Ivanom Kizom Zoranovićem na čelu, prilikom nedavne probe u studiju "Master blaster" u Beogradu, ponovo snimio "Hadžija il bos".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: