Fantastičan koncert Džibonija, neobična komunikacija sa fanovima

Splitski kantautor Džiboni održao je spektakularni koncert sinoć u novosadskoj hali Spens pred 10.000 obožavalaca. Popularni hrvatski kompozitor i pevač otvorio je nastup presmom "Sreća", koju je zajedno sa njim otpevala novosadska publika.

Izvor: Tanjug
Podeli
Printscreen YouTube/Aquariusrecordshr
Printscreen YouTube/Aquariusrecordshr

"Srećan sam što sam ponovo ovde posle sedam godina, pred dragim ljudima koji cene i razumeju ono što radim", rekao je Džiboni na samom početku koncerta.

Usledila je jedinstvena i dobro poznata mešavina mediteranskog popa, kancone, pop-roka i dalmatinskog folka u pesmama "Činim pravu stvar", "U ljubav vjere nemam", "Mirakul", "Anđeo u tebi".

Džiboni je poznat kao interpretator koji voli da komunicira sa publikom na koncertu, pa je tako bilo i večeras u Novom Sadu. Prepoznavao je svoje fanove iz Skoplja, Zadra, Zagreba, Beograda.

"Hajde ti u četvrtom redu, podigni cipelu, mogu da se kladim da imaš žute cipele", rekao je Džiboni, što je mladić potvrdio držanjem žute cipele u visoko uzdignutoj desnoj ruci.

Publika je sa oduševljenjem pozdravila ovu neobičnu komunikaciju Džibonija sa fanovima. Posebno oduševljenje u Spensu nastalo je sa prvim taktovima pesme "Onako, od oka", sa najnovijeg albuma "Familija", koji je Džiboni pre dve godine snimio sa Oliverom Dragojevićem.

Uvežban bend sastavljen od izuzetnih instrumentalista koji je predvodio najznačajniji hrvatski producent Nikša Bracoš, održavao je Džibonijevu ambiciju da novosadskoj publici priredi prvorazredni koncertni događaj.

Poseban gost na večerašnjem koncertu bio je Damir Urban, koji je zajedno sa Džibonijem i bendom otpevao nekoliko numera, a u završnici koncerta, splitski kantautor je sišao u publiku i zajedno sa svojim fanovima otpevao pesmu "Oprosti". Potom je obišao i tribine, pevajući pesme "Vreme da se pomirim" i "Zlatne godine".

Usledila je promena pozornice u Spensu, a Džiboni je u gotovo kamernoj atmosferi, praćen sa nekolicinom muzičara, na maloj sceni na sredini dvorane otpevao antologijsku pesmu "Nisi više moja bol", koju je publika frenetično pozdravila.

Na bis, Džiboni je zajedno sa celom halom pevao "Cesaricu", "Toleranca" i svoj veliki hit "Ne odustajem".

Muzika

Ivo Pogorelić ponovo u Beogradu 7. novembra

Slavni pijanista Ivo Pogorelić, koji se posle skoro tri decenije prošle godine vratio na beogradsku scenu, ponovo će svirati u Kolarčevoj zadužbini 7. novembra, ovoga puta sa Filharmonijom nacija, kojom će dirigovati Justus Franc.

Muzika sreda 20.06. 16:36 Komentara: 1

Filharmoničari vas pozivaju na piknik #1

Uoči novog Muzičkog piknika pod zvezdama koji je zakazan za nedelju 24. jun, violistkinja Tamara Marinković Tomić se priseća kako je izgledao prvi koncert na otvorenom koji je Beogradska filharmonija prošle godine održala u novobeogradskom bloku 13 kod Ušća.

Muzika sreda 20.06. 14:00 Komentara: 4

Slavni šansonjer otkazao pet koncerata

Legenda francuske šansone Šarl Aznavur, koji je 22. maja napunio 94 godine a zbog nedavnog pada i preloma ramene kosti odložio nekoliko koncerata, sada je morao da otkaže još pet nastupa i turneju će nastaviti u septembru, saopštio je danas njegov agent.

Muzika ponedeljak 18.06. 15:39 Komentara: 3
strana 1 od 1299 idi na stranu