Najpopularnija svetska hip-hop grupa Migos dolazi na Exit

Globalni muzički fenomen iz Atlante i najpopularnija svetska rep grupa Migos stiže na glavnu binu Exita!

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2018.

12:54

Najpopularnija svetska hip-hop grupa Migos dolazi na Exit

Ovogodišnji apsolutni hedlajneri vodećih festivala na zvanično najbolji evropski veliki festival dolaze sa vrha američke top-liste albuma, čije prvo mesto su osvojili sa čak dva albuma. Tako su za samo godinu dana postali jedna od svega pet rep grupa kojima je to uspelo u karijeri, a sa vrtoglavih 15 numera koje su se istovremeno našle na američkoj top-listi, Migos su oborili rekord star 54 godine koji su pre njih držali samo Bitlsi! Trio koji čine Quavo, Offset i Takeoff svet je zaludeo prvo hitovima "Versace" i "Look At My Dab", da bi 2016. godine njihov megahit “Bad and Boujee” inkasirao preko 600 miliona pregleda na YouTubeu i držao svetski tron pune četiri nedelje uprkos tome što je izašao u isto vreme kad i megahit Eda Sheerana "Shape of You"! Dok ih je Gardijan uporedio sa Bitlsima, Roling stoun ih je proglasio grupom koja oblikuje popularnu kulturu! I trenutno najtraženiji holivudski glumac Donald Glover u svom pobedničkom govoru na dodeli Zlatnih globusa za Migose je izjavio: "Oni su Bitlsi ove generacije"! Uz dve Gremi nominacije i plejadu zvezda sa kojima sarađuju kao što su Pharrell, Nicki Minaj, Drake, Gucci Mane, Katy Perry, Justin Bieber, Cardi B i brojni drugi akteri ove prave planetarne "migomanije", jasno je da će popularna trojka iz Atlante još dugo vladati svetskom scenom!

Aktuelna 2018. već je njihova godina, od no. 1 albuma do nastupa na poluvremenu jednog od najvećih sportskih događaja na svetu, NBA All-Stars vikendu održanom u Los Anđelesu. Kao da to nije dovoljno, jedan od Migosa, Quavo, na istom događaju, ali na All-Stars utakmici poznatih ličnosti, osvojio je titulu najvažnijeg igrača (MVP) igravši u timu sa zvezdama kao što su Win Butler iz sastava Arcade Fire, te glumci Jamie Foxx i Kris Wu. Pored njega ovu trojku još čine Offset i Takeoff, a u sastavu Migos igraju od 2009. godine. Probili su se svojim prvim izdanjem iz 2013. godine "Young Rich Niggas" i singlom "Versace", koji je 2016. dostigao zlatni tiraž nakon što je Drake uradio remiks ove pesme i stavio sastav u centar pažnje američke javnosti. “Bad and Boujee”, noseća numera njihovog narednog albuma "Culture", izrasla je u svojevrsni internet-fenomen i deo “meme” kulture, dostigla vrtoglavi četvorostruko platinasti tiraž i postala omiljena u klubovima širom sveta, na radio-stanicama, ali i favorit poznatih ličnosti! Sam album svrstan je u najbolja izdanja 2017. godine od najvećih muzičkih medija kao što su Rolling Stone, Pitchfork, Stereogum, Clash, Consequence of Sound i mnogi drugi, a već posle par nedelja od izlaska nadmašio ga je aktuelni nastavak "Culture II".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: