Dua Lipa i Stormzi dobitnici Brit nagrada

Zvezda u usponu Dua Lipa osvojila je sinoć nagradu Brit kao najbolja solo muzičarka, dok je Stormzi osvojio istu nagradu u muškoj kategoriji, pobedivši favorita Eda Širana, javila je agencija Frans pres.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

08:42

Dua Lipa i Stormzi dobitnici Brit nagrada
GettyImages

Dua Lipa (22), jedna od retkih muzičara koja je premašilu jednu milijardu pregleda pesme "New Rules" na JuTjubu, bila je favorit u odnosu na nominovave pevačice Palmu Fejt, Kejt Tempest, Džesi Ver i Loru Marling.

Muzičarka rođena u Londonu u porodici kosovskih Albanaca izdala je polovinom 2017. album "Dua Lipa" koji je odmah dobio pozitivne ocene kritika, dok je poznati muzički časopis NME ocenio da pevačica ima "kvalitetan i zreo glas" uprkos godinama.

Stormzi (24), koji je izdao je 2017. prvi album "Gang Signs & Prayer", postao je najbolji solo muzičar dok su u konkurenciji za tu nagradu pored Širana, bili Lijam Galager iz bivšeg benda "Oejzis" (Oasis), Lojli Karner i RagenBoun Men.

Američki bend "Fu fajters" (Foo Fighters) osvojio je nagradu Brit za najbolju međunarodnu grupu.

Dodela nagrada protekla je u znaku podrške žrtvama seksualnog zlostavljanja koji potresa filmsku industriju i svet šou biznisa, prenela je agencija AP.

Zvanicama ceremonije bile su podeljene bele ruže kao znak solidarnosti s pokretom iz Holivuda "Time's up" (Vreme je isteklo) koji je osnovan u oktobru 2017. kada je nekoliko desetina žena optužilo američkog producenta Harvija Vajnstajna za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Nagradu Brit dodeljuje Britanska fonografska industrija, koja predstavlja udruženje britanske muzičke industrije.

Tu nagradu su prvi osvojili legendarni Bitlsi, a među dobitnicima se nalaze i Prins, Eni Lenoks, Robi Vilijams, Adel, Sting, Piter Gebrijel, Dajvid Bouvi i Majkl Džekson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: