Nikola Nešković i Izneverena očekivanja na koncertima "Retko svirane pesme"

Kantautorski dvojac Nikola Nešković i Izneverena očekivanja nastupiće kao specijalni gosti ispred rok muzičara Srđana Gojkovića-Gileta i Magic Bush-a na koncertima nazvanim "Retko svirane pesme" 24. februara u novosadskoj Fabrici i 9. marta u Domu omladine Beograda.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2018.

11:33

Nikola Nešković i Izneverena očekivanja na koncertima
Foto: Youtube Screenshot/ Nikola Neškoviæ

"Odrastao sam na muzici Električnog Orgazma, Idola, EKV-a, Partibrejkersa i Discipline Kičme. Sve sam upijao i smatrao velikim učiteljima. Gile je jedan od mojih rokenrol heroja i na neki način naš nastup doživljavam kao veliku zahvalnost njemu, za sve što je učinio i još uvek čini. Izneverena očekivanja i ja pozivamo rokerke i rokere Novog Sada i Beograda da zajedno sa nama pevaju, đuskaju i šire dobre vibracije!", poručuje Nešković.

Kantautorski se oglašavajući pod pseudonimom Izmena vremena, između ostalog na izdanjima "Pirinčana jutra" i "Razlika je svetlosna" (2010), a potom i kao Wystan Whitman, Nikola Nešković je prošle godine objavio pod vlastitim imenom EP "Zapevaj" (Pop depresija), dok je u saradnji sa Izneverenim očekivanjima (pseudonim Ivana Čkonjevića), izdao EP "Ruku u ruku u ruku" (2015) i "Praskozorja" (2017).

Gile i Magic Bush će na predstojećim koncertima svirati Gojkovićeve pesme iz filmova "Kako je propao rokenrol" i "Crni bombarder", iz saradnje sa Vladom Divljanom, neke solo pesme, kao i one Električnog orgazma, koje su retko ili nikad odsvirane uživo.

Nastavši na temelju kultnog Beatles tribjut benda The Bestbeat, Magic Bush je prošle godine objavio debitantski album "First...", a trenutno ga čine gitaristi Damjan Dašić i Marko Ćalić, bubnjar Vladimir Jevtić i basista Ivan Stanković.

Ulaznica za koncerta Gile&Magic Bush 9. marta u Beogradu košta 1.000 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim. Na dan koncerta, ako ih bude, koštaće 1.200 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: