Oglasila se porodica Majkla Džeksona povodom optužbi o krađi

Porodica Majkla Džeksona oglasila se nakon optužbi producenta Kvinsija Džonsa da je pokojni kralj popa plagirao nekoliko svojih hitova, između ostalog i legendarnu pesmu "Billie Jean".

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 18.02.2018.

20:05

Oglasila se porodica Majkla Džeksona povodom optužbi o krađi
Foto: Gettyimages

Džons je u intervjuu za Vulture nazvao Džeksona 'pohlepnom' i 'lažljivom' osobom, a Džeksonova porodica nije ostala dužna za odgovor.

"Džons se verovatno nalazi u početnom stadijumu demencije", prokomentarisala je porodica izjavu Džeksonovog dugogodišnjeg mentora i saradnika.

PROČITAJTE JOŠ: "Majkl Džekson je pokrao mnogo pesama…"

Džeksonov otac Džoi, s druge strane, veruje da je Džons "prilično ljubomoran na Majkla jer nikada nije radio sa osobom takvog talenta".

Ipak, Džons je u svojoj karijeri sarađivao sa Frenkom Sinatrom, Majlsom Dejvisom, Rejem Čarlsom, Aretom Frenklin, Polom Sajmonom i mnogim drugim uglednim muzičarima.

Džoi Džekson je dodao i da je, ako postoji sličnost između pesama njegovog sina Majkla i Done Samer, Džons sam kriv za to.

"Kaže da je moj sin ukrao pesmu, a on je producirao obe pesme. Ako je neko pogrešio, onda je to Kvinsi", rekao je.

Drugi Džeksonov rođak smatra sa se Džons sveti za novac koji mu je preminuli pevač navodno dugovao. Naime, Džons je nedavno odneo pobedu na sudu, koji je odlučio da mu se isplati 9,4 miliona dolara.

Australijski portal Njuz takođe navodi da je sukob između Džeksona i Džonsa star najmanje 30 godina. Njih dvojica navodno su se sukobila za vreme dodele Gremi nagrada 1982. godine. Džekson je smatrao da bi nagrada za pesmu "Thriller" trebalo da pripadne njemu, na osnovu svog uloženog rada i truda, a ne Džonsu, kojem je dodeljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: