Dodela Gremi nagrada u Njujorku

U Njujorku će kasno večeras 60. put svečano biti uručene muzičke nagrade Gremi, a favorit je reper Džej Zi sa osam nominacija.

Kultura

Izvor: Beta

Nedelja, 28.01.2018.

21:25

Dodela Gremi nagrada u Njujorku
Foto: Gettyimages

Osim Džej Zija sa albumom "4:4", favoriti su Kendrik Lamar i Čajldiš Gambino, takođe reperi, nominvani u kategoriji najboljeg albuma, zajedno s novozelaandskom pevačicom Lordi i Brunoom Marsom.

Za numeru godine nominovani su Džej Zijev "The Story of O.J", hit Bruna Marsa "24K Magic", Lamarov hit "Humble", Gambinov "Redbone" i najveći ovogodišnji hit "Despacito" Luisa Fonsija, Dedija Jankija i Džastina Bibera.

Nominacije za veliki broj rep i R&B muzičara, među kojima su mnogi crni i latinoamerički umetnici usledile su posle kritika sa prošlogodišnje dodele Gremija na kojoj su mnogi ocenili da je album "Lemonade" pevačice Bijone trebalo da osvoji nagradu za album godine, a ne Adelin "25".

Svečanost se ove godine godini umesto u Los Anđelesu, održava u Njujorku, u dvorani Medison skver garden, a TV-prenos počinje u 16.30 po lokalnom vremenu (22:30 po srednje-evropskom).

Američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS), koja dodeljuje nagrade Gremi, navela je da će na uručenju hitove pevati U2 i Džon zajedno s Majli Sajrus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: