Poznati gitarista uveo revolucionarnu zabranu na svojim koncertima

Nekadašnji frontmen bendova Vajt strajps (White Stripes) i Rikaunters (The Racountersa) Džek Vajt (42) zabranio je upotrebu mobilnih telefona na svojim koncertima.

Izvor: B92, 100posto.hr
Podeli
GettyImages
GettyImages

Ovu zabranu Vajt je isprobao na koncertima u SAD. On se sada sprema da sa novim materijalom nastupa u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Na Vajtovom zvaničnom sajtu se navodi da će svaki posetilac koncerta dobiti svojevrsni sef za mobilni telefon, koji može da se otključa samo izvan dvorane.

"Nikakvi uređaji za fotografisanje i snimanje video i audio sadržaja nisu dozvoljeni. Mislimo da ćete uživati u tome da ne gledate u svoje telefone neko vreme i iskusite muziku i našu ljubav prema njoj - uživo", navodi se u objavi.

Svi oni koji žele da objave nešto na društvenim mrežama mogu slobodno da preuzmu sadržaj sa sajta zvaničnog fotografa koncerta.

Džek Vajt je više puta kritikovao ljude koji na koncertima samo gledaju u svoje mobilne telefone.

"Nastupati pred ljudima koji ne mogu ni da aplaudiraju posle pesme, jer u rukama imaju tu stvar sa kojom se dopisuju sa nekim, a u drugoj ruci verovatno piće, jeste gubljenje vremena", rekao je Vajt.

Muzika

strana 1 od 17 idi na stranu