Yo La Tengo nastupa u Beogradu

Trio iz Hobokena, Yo La Tengo, nastupiće u Beogradu 12. maja, kada će promovisati novi album "There's a Riot Going On", koji će biti objavljen 16. marta za etiketu Matador.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 20.01.2018.

17:55

Yo La Tengo nastupa u Beogradu

U pitanju je njihovo petnaesto studijsko izdanje koje nasleđuje ploču "Stuff Like That There" iz 2015, odnosno prvi album nakon "Fade" (2013.) sačinjen kompletno od originalnih pesama.

Reč je o toploj i ambicioznoj ploči čiju produkciju potpisuju sami članovi jednog od najslavnijih bendova u istoriji roka, čiji se muzički izražaj oslanja na čistu buku i spokojnu lepotu, kao i sve ono između.

"Godine 1971, kada se nacija nalazila na ivici surovog raspada, Sly and the Family Stone objavili su "There's a Riot Goin' On", album napunjen mračnom energijom", navodi se u saopštenju za javnost. "Sada, u sličnim okolnostima, Yo La Tengo objavljuje ploču pod istim imenom, ali sa drugačijim nagonom, ploču koja nudi alternativu besu i očaju".

Novi album sadržaće petnaest numera, a trio je otkrio četiri pesme sa istog i to: "You Are Here", "Shades of Blue", "She May, She Might" i "Out of the Pool".

Yo La Tengo će predstojeće proleće provesti na svetskoj turneji koju će započeti krajem marta u Mineapolisu. Sredinom aprila dolaze u Veliku Britaniju, a pored mnoštva datuma po Evropi, 12. maja nastupiće u Domu omladine Beogradu, odnosno dan ranije u Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: