Preminuo Rej Tomas, osnivač grupe "The Moody Blues"

Osnivač slavne britanske rok grupe "The Moody Blues", flautista i pevač Rej Tomas preminuo je 4. januara, u 77. godini, četiri meseca pre nego što će grupa zvanično postati član Rokenrol kuće slavnih u Klivlendu.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: YouTube screenshot
Foto: YouTube screenshot

U saopštenju diskografskih kuća Ezoterik Rikordings i Čeri red rekords navodi se da je Tomas preminuo u svojem domu u Suriju, nedaleko od Londona.

Uzrok smrti nije saopšten, ali je poznato da je Tomas 2014. objavio da mu je u septembru 2013. dijagnostikovan rak prostate.

Karijeru je započeo svirkama u bluz grupama u Birmingamu, gde je 1964. godine s Majklom Pinderom i Denijem Lejnom osnovao grupu "The Moody Blues". S bendom je nastupao od njegovog osnivanja 1964. do 2002, kada se povukao zbog zdravstvenih problema.

Iako se u početku uglavnom oslanjala na bluz, grupa je vrlo brzo postala osnivač progresivnog roka, a zauvek će ostati upamćena po hitu koji je obeležio šezdesete godine "Nights in White Satin", u kojem je Tomas na flauti izveo antologijski solo.

Muzika

Editors: "Današnji život izgleda kao bombardovanje"

Kragujevac se pre osam godina upisao na spisak gradova koji ljubiteljima dobrog zvuka, početkom leta, nudi kvalitetan muzički doživljaj. Arsenal fest poslednjih godina dokazuje da nije „samo jedan od...“, što se videlo i čulo već prve večeri njegovog ovogodišnjeg izdanja, kada su na glavnoj bini nastupila dva izuzetno aktuelna benda, od kojih je jedan sinoć prvi put svirao u Srbiji.

Muzika petak 22.06. 17:01 Komentara: 12
strana 1 od 1301 idi na stranu