Ambrozićeva lista najboljih albuma u 2017. godini

Kedrick Lamar, LCD Soundsystem, Gorillaz samo su neki od vlasnika najboljih albuma u 2017. godini po mišljenju Dragana Ambrozića, urednika programa Doma omladine Beograda i uglednog muzičkog kritičara.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ambrozić je za Tanjug sastavio listu od 10 albuma koji su obeležili 2017. godinu.

Damn, koji je potpisao Kedrick Lamar, prema Ambrozićevim rečima predstavlja "jedan od najboljih albuma koji je potpisao veliki pionir nove hip hop estetike koji se godinama nalazi u vrhu muzičkih dešavanja“.

Migos, sa albumom Culture, takođe su se našli na Ambrizićevoj listi.

Ugledni muzički kritičar opisuje to izdanje kao "novi veliki prodor ulične pameti i humora u mainstream kulturu koji menja hip hop iznutra i postavlja nove granice".

Gang Signs & Prayer novi album Stromzy za Ambrozića predstavlja "najbolje od grimea", a American Dream, novo izdanje LCD Soundsystema "apsolutnu avangardu njujorške i svetske plesne plesne alternative na neočekivanom poznom vrhuncu".

Deeper Understanding album The War on Drugs prema Ambozićevom mišljenju predstavlja"ogroman korak iz underground amerikane ka najvećim stadionima, omiljenog benda iz Filadelfije koji je strasan kao i na početku karijere".

Kao "najsnažniji album od mnoštva ženskih arty-electro-pop izdanja širom velikog sveta" Ambrozić je proglasio Plunge, koju su potpisali Fever Ray, dok je King Krule nazvao "najizazovnijim britanski rock autorom trenutka, za koga granice i žanrovi ne postoje.

Album The Ooz King Krule takođe se našao na Ambrozićevoj listi.

Za cenjenog muzičkog kritičara Ty Segall sa istoimenim albumom "predstavljaju nove šampione američke underground rock zvuka u najboljem izdanju".

Album Resistance benda Songhoy Blues Ambrozić je nazvao "jednim od najboljih rock albuma koji dolazi iz crne Afrike (Mali)" i dodao da je "čudo što za ovako eksplozivnu svirku ne zna više ljudi".

Na kraju Ambrozićeve liste našli su se Gorillaz sa albumom Humanz. Ambrozić ga karakteriše kao "emotivni muzički panoptikum, još jedno Damon Albarnovo podvlačenje crte ispod civilizacije koja se stalno sapliće u XXI veku".

Muzika

Bojan Z: Umorio sam se od parazita koji nam otežavaju egzistenciju

Poznati muzičar Bojan Zulfikarpašić nastupiće 27. i 28. marta prvi put u Beogradu sa "Bojan Z – Modern Times Quartetom". U razgovoru za B92, umetnik je govorio o počecima svog profesionalnog razvoja, svojim prvim danima u Parizu - gradu u kojem danas živi, stvara i radi kao producent, održvanju ravnoteže između privatnog i profesionalnog života, ali i o onome što publiku čeka na koncertu i pozitivnoj nervozi pred nastup.

Muzika petak 23.03. 10:30 Komentara: 6

Teofilovići: San još uvek traje

Sa braćom Teofilović, Ratkom i Radišom, razgovarli smo povodom koncerta koji će održati 29. marta u Zvezdara teatru, na sceni „Danilo Bata Stojković“. Upravo na tom mestu će se, nakon dve godine, ponovo susresti sa beogradskom publikom.

Muzika petak 23.03. 09:00 Komentara: 2

Umetnici iz Kine nastupaju u Beogradu

Koncertom pod nazivom "Prolećni susret" dirigent i kompozitor Džin Fu predstaviće beogradskoj publici repertoar klasične koncertne literature u izvodjenju primadone Vanže Žang, svetski poznate sopraniskinje, baritona Džongtao Lia i Kamernog IPOC orkestram 23. marta u Koncertnoj sali Beogradske filharmonije, najavili su organizatori na današnjoj konfererenciji za novinare.

Muzika sreda 21.03. 20:45 Komentara: 0

Amira blistala u rasprodatom Sava centru

Pevačica sevdalinki Amira Medunjanin u pratnji gudačkog ansambla Zagrebački solisti u nedelju uveče održala je blistav koncert u rasprodatom Sava centru u Beogradu, koji je napunila već četvrti put u poslednjih nekoliko godina.

Muzika ponedeljak 19.03. 13:30 Komentara: 8
strana 1 od 1287 idi na stranu