Ambrozićeva lista najboljih albuma u 2017. godini

Kedrick Lamar, LCD Soundsystem, Gorillaz samo su neki od vlasnika najboljih albuma u 2017. godini po mišljenju Dragana Ambrozića, urednika programa Doma omladine Beograda i uglednog muzičkog kritičara.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ambrozić je za Tanjug sastavio listu od 10 albuma koji su obeležili 2017. godinu.

Damn, koji je potpisao Kedrick Lamar, prema Ambrozićevim rečima predstavlja "jedan od najboljih albuma koji je potpisao veliki pionir nove hip hop estetike koji se godinama nalazi u vrhu muzičkih dešavanja“.

Migos, sa albumom Culture, takođe su se našli na Ambrizićevoj listi.

Ugledni muzički kritičar opisuje to izdanje kao "novi veliki prodor ulične pameti i humora u mainstream kulturu koji menja hip hop iznutra i postavlja nove granice".

Gang Signs & Prayer novi album Stromzy za Ambrozića predstavlja "najbolje od grimea", a American Dream, novo izdanje LCD Soundsystema "apsolutnu avangardu njujorške i svetske plesne plesne alternative na neočekivanom poznom vrhuncu".

Deeper Understanding album The War on Drugs prema Ambozićevom mišljenju predstavlja"ogroman korak iz underground amerikane ka najvećim stadionima, omiljenog benda iz Filadelfije koji je strasan kao i na početku karijere".

Kao "najsnažniji album od mnoštva ženskih arty-electro-pop izdanja širom velikog sveta" Ambrozić je proglasio Plunge, koju su potpisali Fever Ray, dok je King Krule nazvao "najizazovnijim britanski rock autorom trenutka, za koga granice i žanrovi ne postoje.

Album The Ooz King Krule takođe se našao na Ambrozićevoj listi.

Za cenjenog muzičkog kritičara Ty Segall sa istoimenim albumom "predstavljaju nove šampione američke underground rock zvuka u najboljem izdanju".

Album Resistance benda Songhoy Blues Ambrozić je nazvao "jednim od najboljih rock albuma koji dolazi iz crne Afrike (Mali)" i dodao da je "čudo što za ovako eksplozivnu svirku ne zna više ljudi".

Na kraju Ambrozićeve liste našli su se Gorillaz sa albumom Humanz. Ambrozić ga karakteriše kao "emotivni muzički panoptikum, još jedno Damon Albarnovo podvlačenje crte ispod civilizacije koja se stalno sapliće u XXI veku".

Muzika

Poslušajte kako Josipa peva sevdah

Muzička diva Josipa Lisac, sem koncertom koji će održati 14. februara u beogradskom Sava centru, jubilej 50 godina karijere obeležila je nedavno i CD kompilacijom "Posve slobodna (suradnje i etno)", na kojoj su se prvi put na jednom mestu našle njena zapanjujuća izvođenja narodnih pesama.

Muzika četvrtak 18.01. 18:35 Komentara: 9

Rođendanski akustični koncert grupe Van Gogh

Rok grupa Van Gogh iznenadila je svoje fanove na rođendanskom koncertu u Beogradu kada je izvela neke od najvećih hitova u akustičnoj verziji. Ispunjeni dobrom energijom i publika I članovi benda ozareni su izašli sa koncerta, što je nagnalo frontmena Zvonimira Đukića Đuleta da pokloni svim ljubiteljima grupe Van Gogh “Rođendanski akustik koncert” koji možete pogledati na njihovom zvaničnom kanalu na Jutjubu.

Muzika četvrtak 18.01. 15:14 Komentara: 0
strana 1 od 1277 idi na stranu