Ambrozićeva lista najboljih albuma u 2017. godini

Kedrick Lamar, LCD Soundsystem, Gorillaz samo su neki od vlasnika najboljih albuma u 2017. godini po mišljenju Dragana Ambrozića, urednika programa Doma omladine Beograda i uglednog muzičkog kritičara.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 03.01.2018.

15:00

Ambrozićeva lista najboljih albuma u 2017. godini

Ambrozić je za Tanjug sastavio listu od 10 albuma koji su obeležili 2017. godinu.

Damn, koji je potpisao Kedrick Lamar, prema Ambrozićevim rečima predstavlja "jedan od najboljih albuma koji je potpisao veliki pionir nove hip hop estetike koji se godinama nalazi u vrhu muzičkih dešavanja“.

Migos, sa albumom Culture, takođe su se našli na Ambrizićevoj listi.

Ugledni muzički kritičar opisuje to izdanje kao "novi veliki prodor ulične pameti i humora u mainstream kulturu koji menja hip hop iznutra i postavlja nove granice".

Gang Signs & Prayer novi album Stromzy za Ambrozića predstavlja "najbolje od grimea", a American Dream, novo izdanje LCD Soundsystema "apsolutnu avangardu njujorške i svetske plesne plesne alternative na neočekivanom poznom vrhuncu".

Deeper Understanding album The War on Drugs prema Ambozićevom mišljenju predstavlja"ogroman korak iz underground amerikane ka najvećim stadionima, omiljenog benda iz Filadelfije koji je strasan kao i na početku karijere".

Kao "najsnažniji album od mnoštva ženskih arty-electro-pop izdanja širom velikog sveta" Ambrozić je proglasio Plunge, koju su potpisali Fever Ray, dok je King Krule nazvao "najizazovnijim britanski rock autorom trenutka, za koga granice i žanrovi ne postoje.

Album The Ooz King Krule takođe se našao na Ambrozićevoj listi.

Za cenjenog muzičkog kritičara Ty Segall sa istoimenim albumom "predstavljaju nove šampione američke underground rock zvuka u najboljem izdanju".

Album Resistance benda Songhoy Blues Ambrozić je nazvao "jednim od najboljih rock albuma koji dolazi iz crne Afrike (Mali)" i dodao da je "čudo što za ovako eksplozivnu svirku ne zna više ljudi".

Na kraju Ambrozićeve liste našli su se Gorillaz sa albumom Humanz. Ambrozić ga karakteriše kao "emotivni muzički panoptikum, još jedno Damon Albarnovo podvlačenje crte ispod civilizacije koja se stalno sapliće u XXI veku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: