Koncert pred odlazak u svetsku košnicu savremene muzike

Ilija Mihailović, talentovani mladi džez/soul/rnb pevač, će se oproštajnim koncertom u četvrtak 4. januara pozdraviti sa svojim fanovima, prijateljima i kolegama povodom odlaska u Boston, na čuveni Berklee College of Music. Pozivamo vas da svojim prisustvom upriličite ovaj događaj u klubu SOUL Society i doprinesete umetniku da očvrsne put ka ostvarenju svog sna - studiranjem i razvijanjem na jednom od najboljih muzičkih koledža na svetu.

Izvor: B92
Podeli

Cena karte: 500 RSD.

Prihod od prodaje ulaznica biće upotrebljen za podršku Ilijinog školovanja u Bostonu.

Uz Iliju će nastupiti arsenal mladih vrsnih muzičara:

  • Klavir- Katarina Kochetova
  • Bas- Marko Ćurčić
  • Bubnjevi- Bogdan Đurđević
  • Truba- Ivan Radivojevic
  • Flauta – Milena Jančurić


Na koncertu će se pridružiti i specijalni gosti – Aleksandra Kovač, Marta Hadžimanov, Milica Dobrić, Nikola Milenković.

Ilija i bend će u SOUL ovom prilikom ozvučiti soul i džez repertoar - pesme Roberta Glaspera, Jill Scott, Erykah Badu, džez standarde kao i neke od pop pesama koje je kreirao za domaću scenu.

Od violončela, solo pevanja, džez odseka u Stankoviću, Univision festivala u Azerbejdžanu do finala X Factor Adria, mladog Iliju Mihailovića prati dobra energija uspeha, kvalitetne muzike i velikog broja obožavatelja njegovog glasa i muzike.

Tokom završne godine srednjeg školovanja, Ilija se prijavio za takmičenje The Best Musical Mind u organizaciji Aleksandre Dende i Multikultivatora, kao jedan od pobednika osvojio je sjajnu nagradu i bio deo Berklee letnje škole u Peruđi (ITA). Ilija se u Peruđi istakao i bio jedan od navedenih studenata na listi za audicije za Berklee College of Music (Boston). Na ovoj audiciji je osvojio stipendiju za školovanje na Berkliju, koju je dodatno unapredio reaudicijom u Valensiji. Pred svoj odlazak na Berkli, dobio je priliku da zajedno sa svojim prijateljima i kolegama iz branše “jazz/soul” muzike oformi “Belgrade experiment” band i kao jedan od vokala nastupa sa repertoarom američkog muzičara Roberta Glaspera. Kao magičan epilog ove priče, na nedavno održanom koncertu Robert Glasper trija 22. i 23. u klubu Bitef Art Cafe, Ilija je imao prilike da otpeva pesmu “Calls”-Jill Scott, sa Glasperom i njegovim bendom live!

Od januara 2018. godine će biti student najprestižnijeg svetskog koledža “Berklee College of Music”, planira da održava svoju karijeru i da nastavi da se bavi stvaranjem svoje muzike.

Muzika

Umetnici iz Kine nastupaju u Beogradu

Koncertom pod nazivom "Prolećni susret" dirigent i kompozitor Džin Fu predstaviće beogradskoj publici repertoar klasične koncertne literature u izvodjenju primadone Vanže Žang, svetski poznate sopraniskinje, baritona Džongtao Lia i Kamernog IPOC orkestram 23. marta u Koncertnoj sali Beogradske filharmonije, najavili su organizatori na današnjoj konfererenciji za novinare.

Muzika sreda 21.03. 20:45 Komentara: 0

Amira blistala u rasprodatom Sava centru

Pevačica sevdalinki Amira Medunjanin u pratnji gudačkog ansambla Zagrebački solisti u nedelju uveče održala je blistav koncert u rasprodatom Sava centru u Beogradu, koji je napunila već četvrti put u poslednjih nekoliko godina.

Muzika ponedeljak 19.03. 13:30 Komentara: 7
strana 1 od 1287 idi na stranu