Helikopteri, vatra i dim: Kad devojke sviraju metal

Nemesis je beogradski melodic death metal bend koji je stastavljen od pet devojaka. Sanja Drča – vokal, Aleksandra Petrović i Tijana Milivojević na gitarama, Anja Tvrtković na bas gitari i Selena Simić za bubnjevima.

Izvor: B92
Podeli

U ovom sastavu one već dve godine aktivno promovišu svoj autorski rad koji je inspirisan bendovima Arch Enemy, Death, In Flames, Kreator. Njihov nastup karakterišu melodični rifovi, snažna ritam sekcija kao i sirova energija koju ova petorka poseduje.

Ono što je aktuelno jeste da su 7. decembra objavile svoj drugi spot za pesmu „Uprising“ koja će se naći na njihovom albumu prvencu. Spot se može pogledati na njihovom zvaničnom YouTube kanalu. U pomoći oko realizacije spota posebno se zahvaljuju Sari Krneti i ekipi Balkan Helicopters koja ih je ugostila tokom prvog dana snimanja.

Za snimanje spota odlučile su se jer smatraju da živimo u vizuelnoj kulturi i da ljude više interesuju takvi, nego isključivo audio sadržaji. Glavna ideja spota bila je da predstave dva različita pogleda na sviranje – jedno idealno i jedno koje je približnije nekoj našoj realnosti. Kao specijalni gost u spotu pojavljuje se Leo Ivanišević sa svojim performansom, dok muzičku produkciju na pesmi „Uprising“ potpisuje Hausmeisters Tonfabrik, odnosno Stevan Radoičić, a za video snimanje i montažu zadužen je bio tim iz On-set studija koji čine Stefan Tasić i Magdalena Stanković.

Muzika

strana 1 od 17 idi na stranu