Oni su novi članovi Rokenrol kuće slavnih

Američka pevačica Nina Simon i muzičar Bon Džovi nalaze se među nominovanim da sledeće godine uđu u Kuću slavnih rokenrola (Roll Hall of Fame).

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

15:30

Oni su novi članovi Rokenrol kuće slavnih
GettyImages

Na listi nominovanih su i rok grupa "Kars" (Cars), britanski bend "Dajer strejts" (Dire Straits), "Mudi bluz" (Moody Blues) i Sestra Rozeta Tarp.

Oni će biti primljeni u Kuću slavnih na svečanosti u Klivlendu u aprilu 2018, navodi agencija AP.

Na široj listi nominovanih bilo je 19 imena, uključujući i muzički sastav "Rejdiohed" (Radiohead). Obožavaoci su očekivali da će taj bend ući u Kuću slavnih već posle prve nominacije.

Obožavaoci svake godine glasaju za nove članove Kuće slavnih u Memfisu, među kojima mogu biti izvođači, istoričari umetnosti i muzički eksperti.

Među članovima su Elvis Prisli, Otis Reding, hip-hop grupa "Three 6 Mafia", rok bend "Big Star", bluz gitarista Albert King, soul pevačica Karla Tomas i mnogi drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: