Predstavljena monografija o Fakultetu muzičke umetnosti

“U ovoj knjizi se nalaze veoma uzbudljive priče o simfonijskom orkestru i mešovitom horu koji su imali veliki uspeh pod upravom slavnih dirigenata", rekao je Zoran Erić, rektor Univerziteta umetnosti, na promociji Monografije "80 godina Fakulteta muzičke umetnosti", održanoj večeras u Kolarcu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 21.11.2017.

20:00

Predstavljena monografija o Fakultetu muzičke umetnosti
Foto: Tanjug

Erić je naglasio da je među fantastičnim kolektivima koji su se nastanili na Fakultetu muzičke umetnosti i jedinstveni hor Kolegijum muzikum.

"Dirigent Darinka Matić Marović i njene vrsne naslednice obeležile period od nastanka hora do današnjih dana", rekao je Erić.

On je napomenuo da je monografija "80 godina Fakulteta muzičke umetnosti" zapravo katalog sećanja koji se u svakom momentu može pretvoriti u nešto veće.

"Monografija sadrži mnogo važnih dokumenata o idejama velikih ljudi koji su učestvovali u stvaranju naše Akademije. Za realizaciju tih ideja morale su da se odobrovolje različite vlasti i time je uspeh generacija koje su stvarale Akademiju veći", rekao je Erić

Na promociji su, osim mr Zorana Erića, govorili i Dubravka Jovičić, redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti, dr Ivana Perković, redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti, autor i urednik Monografije.

Na programu su bila dela nekadašnjih rektora Fakulteta muzičke umetnosti: K. Manojlovića, M. Živkovića i M. Vukdragovića.

U koncertnom delu učestvovali su Nevena Josić, Andrijana Durmišević i Nikola Zaringer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: