Muzičke zvezde pevale u čast Lenardu Koenu

Mnogi muzičari, među kojima Elvis Kostelo, Lana Del Rej i Kortni Lav, pevali su sinoć u Montrealu pesme Lenarda Koena koji je umro pre godinu dana.

Izvor: Beta
Podeli

Koncert u Montrealu, gde se Koen rodio, otvorio je Sting pesmom "Dance Me to the End of Love".

Na bini se pojavio i premijer Kanade Džastin Trudo sa suprugo Sofi Gregoar i recitovao stihove pesme "I'm Your Man" uz koju su plasali na svom venačanjuu, preneo je Frans pres.

Pjer Eliot Trudo, bivši kanadski premijer i otac sadašnjeg, bio je prijatelj Lenarda Koena. Koen je bio među ljudima koji su nosili Trudoov kovčeg na sahrani.

"Voleo bih da mislim kako se njih dvojica negde zajedno smeše". rekao je Džastin Trudo.

Na koncertu je nastupio i Koenov sin Adam koji je otpevao "So Long, Marianne". S Lanom Del Rej je pevao "Chelsea Hotel No. 2" u kojoj se njegov otac prisećao kratke veze u Njujorku s Dženis Džoplin.

Lenard Koen je rođen u imućnoj jevrejskoj porodici u Montrealu. Prvo je pisao pesme pre nego što je počeo muzičku karijeru.

Muzika

"Ne preostaje nam ništa drugo nego da stisnemo zube i borimo se kako umemo"

Za beogradsku grupu S.A.R.S. šira javnost je saznala pre deset godina zahvaljujući još tada velikom hitu “Buđav lebac”. Od tada su objavili šest studijskih albuma, pre dve godine i poslednji, koji simbolično nosi naziv “Poslednji album”. Međutim, tu se njihova karijera nije završila. Usledile su numere “Živim na Balkanu” i “Ljubav umire”, koja je publici predstavljena 14. februara.

Muzika nedelja 25.02. 12:05 Komentara: 12

Gile: Generacija kreativnih ljudi stasavala je krajem sedamsdesetih

"Sviraćemo meni drage pesme koje se inače ne izvode na koncertima 'Električnog orgazma' i numere koje sam napisao zajedno sa Vladom Divljanom, moju muziku iz filmova i televizijskih formata", izjavio je za Tanjug Srđan - Gile Gojković, lider koji će zajedno sa bendom Magic Bush započeti mini turneju večeras u Novom Sadu.

Muzika subota 24.02. 18:45 Komentara: 0

Tamara Stefanović: Bramsova muzika je relevantna i danas

"Posle 20 godina sviram sa Beogradskom filharmonijom i imam osećaj da sam se vratila na omiljenu žurku", izjavila je za Tanjug naša cenjena pijanistkinja Tamara Stefanović koja će večeras svirati monumentalni Bramsov koncert zajedno sa Beogradskom filharmonijom na sceni Kolarca.

Muzika petak 23.02. 16:55 Komentara: 0
strana 1 od 1283 idi na stranu