"Ono nešto naše": Željko Bebek predstavio novi album

Željko Bebek promovisao je novi CD i ploču "Ono nešto naše", na Sajmu medija, komunikacija i marketinga Media Market u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 26.10.2017.

10:09

Foto: Saša Šarèeviæ za Sajam

U ime Media Marketa prisutne u Hali 3 je pozdravila Beba Dragić, dok su o Bebekovoj karijeri i novom albumu reč više rekle predstavnica Jugotona Natalija Cajić i urednica izdanja Klaudija Čular.

Rad na albumu najavljen je hit singlom "Prvak svijeta". Ovu pesmu Bebek je izveo uživo na CMC festivalu u Vodicama 2015. godine, godinu dana nakon obeležavanja 40 godine uspešne muzičke karijere.

Pevač je ponovio uspeh narednim singlom "Ja po kafanama", a po trećem najavnom singlu "Ono nešto naše" nazvan je i novi studijski album na kojem se nalazi ukupno devet pesama čiju produkciju potpisuje Branimir Mihaljević, ujedno i autor većine pesama i potpisnik svih aranžmana na albumu, rečeno je na beogradskoj promociji.

"Tri singla koja su nastala pre samog izlaska albuma i reakcija publike na njih bili su mi dovoljan znak da je došlo vreme za novi album, a od poslednjeg je prošlo pet godina", rekao je Bebek.

"Ušao sam u studio i s Branimirom snimao pesme koje sam pevao uživajući. I od trena kad sam završili sa snimanjem nestrpljivo smo čekali dan kad ćemo ga i fizički držati u rukama. Izlazak albuma prati meni jedna od najlepših pesama u mojoj karijeri i veliko hvala Oliveru Dragojeviću koji ju je otpevao sa mnom. Radili smo je s toliko emocija da smo ponekad morali da pravimo pauze kako bismo nastavili sa radom bez suza. Draga mi je i 'Blues za tebe', i to je pesma kakvu sam baš poželeo da snimim. Početkom 70-ih takve su pesme, poput Dugmetove 'Došao sam da ti kažem da odlazim', bile hrabre jer se blues više slušao u nekim užim krugovima. Međutim, toliko su bile snažne da su utrle put nekim drugim sličnim pesmama i verujem da će i ovu moja publika prigrliti. Ustvari, siguran sam da ću sve pesme s ovog albuma ubuduće svirati na koncertima".

Nakon mini koncerta, Bebek je na štandu Jugoton-Croatia Records potpisivao novi CD i ploču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: