Filharmonijski performans u Muzeju savremene umetnosti

Podeli
Foto: Marko Đoković
Foto: Marko Đoković

Posetioci izložbe „Sekvence" su imali prilike da u jedinstvenom muzejskom prostoru čuju delove kultne kompozicije „Frankenštajn!!".

HK Gruber je kao dirigent i šansonijer predvodio filharmoničare kojima je dodelio igračke kao drugi instrument. U tom arsenalu su se našla plastična creva, „cvrkutavci", čegrtaljke, automobilske sirene, melodike, trubice...

Nakon što su oduševili publiku Beogradske filharmonije na koncertu u okviru ciklusa „Pandemonijum", muzičari su ovo nesvakidašnje delo izveli prvog dana otvaranja rekonstruisanog muzeja, što je samo jedan od filharmonijskih programa koji će se čuti u narednih sedam dana.

Muzika

Morska sirena u Beogradskoj filharmoniji

Sa Beogradskom filharmonijom pod upravom dirigenta Fabrisa Bolona nastupa pijanistkinja Tamara Stefanović, u petak 23. februara (Kolarac, 20č). Nakon čuvenog klavirskog koncerta Bramsa, orkestar će izvesti „Morsku sirenu“ Cemlinskog.

Muzika četvrtak 22.02. 15:35 Komentara: 0

Dodela nagrada Brit u znaku bele ruže

Muzičke zvezde će večeras u Londonu na dodeli nagrada Brit nositi bele ružu na reveru kao simbol solidarnosti sa žrtvama seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja posle izbijanja skandala u filmskoj industriji i svetu šou-biznisa, javila je agencija AP.

Muzika sreda 21.02. 20:20 Komentara: 1
strana 1 od 1282 idi na stranu