Sinčuk održao koncert u Kolarcu

Ruski pijanista Aleksandar Sinčuk održao je sinoć koncert na sceni Kolarca u okviru 49. Bemusa.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 17.10.2017.

09:30

Sinčuk održao koncert u Kolarcu
Foto: YouTube Screenshot

Reputaciju jednog od najubedljivijih virtuoza današnjice Sinčuk je opravdao već na početku koncerta, kada je svirao Mocartovu sonatu broj 12 u F-duru, a potom i sonatu broj 8 Ludviga van Betovena, koja važi za jednu od najomiljenijih dela klasične muzike.

Spretan i precizan u zahtevnim tehničkim deonicama i sa druge strane lirski emotivan u tananim taktovima tih kompozicija, Sinčuk je pokazao izuzetno samopouzdanje i virtuoznost velikih majstora klasične muzike.

U drugom delu koncerta ruski pijanista svirao je dela Čajkovskog i Rahmanjinova.

Svoj status omiljenog pijaniste poštovalaca klasične muzike u Srbiji Sinčuk je opravdao izlazeći četiri puta na bis, gde je na maestralan način svirao dela Lista i Šopena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: