Robert Plant: "Ništa od Cepelina, moram da idem dalje"

Slavni britanski pevač Robert Plant odbacio je mogućnost eventualnog ponovnog okupljanja kultnog benda Led Cepelin, nakon što je priznao da je veoma mala verovatnoća da će se legendarni rokeri ikada više nastupati zajedno.

Izvor: nme.com
Podeli
GettyImages
GettyImages

Plant je predvodio Cepline sve do raspada grupe 1980. godine, koji se potom samo jednom ponovo okupio 2007. godine.

Bend je tada nastupio na koncertu u čast Ahmeta Erteguna, osnivača izdavačke kuće Atlantic Records, u sastavu Plant, Džon Pol Džons i Džimi Pejdž, da bi im se kasnije pridružio sin pokojnog Džona Bonama na bubnjevima.

I pored toga što sam Plant na svojim solo nastupima izvodi dosta pesama Ceplina, on smatra da još jedno okupljanje celog benda nije izvesno pošto želi da "nastavi dalje".

GettyImages
GettyImages

"Ne možete nikada da se zaista vratite unazad. Dovoljno je teško ponavljati nešto što je čak i godinu dana staro, a kamoli 49 godina. Moram da idem dalje", rekao je Plant za Dejli Telegraf.

On, međutim, priznaje da ga je smrt njegovih savremenika sve više tera da bude svestan sopstvene smrtnosti. Plant je nedavnu smrt pevača Toma Petija, koji je preminuo u 66. godini, nazvao "preranom".

Novi solo album Roberta Planta, pod naslovom "Carry Fire", objavljen je 13. oktobra.

Muzika

Preko šest minuta ovacija za Filharmoniju, Mandeala i Šostakoviča

Šestominutne ovacije ispratile su srpsku premijeru Šostakovičeve Četvrte simfonije u izvođenju Beogradske filharmonije i dirigenta Kristijana Mandeala. Svi koji su se našli sinoć na Kolarcu prisustvovali su istorijskom trenutku, ne samo otkrivanja ovog remek-dela već i izvanrednom izvođenju Beogradske filharmonije za koje mnogi misle da je jedno od najboljih u sezoni.

Muzika subota 20.01. 20:15 Komentara: 2

Yo La Tengo nastupa u Beogradu

Trio iz Hobokena, Yo La Tengo, nastupiće u Beogradu 12. maja, kada će promovisati novi album "There's a Riot Going On", koji će biti objavljen 16. marta za etiketu Matador.

Muzika subota 20.01. 17:55 Komentara: 1

Poslušajte kako Josipa peva sevdah

Muzička diva Josipa Lisac, sem koncertom koji će održati 14. februara u beogradskom Sava centru, jubilej 50 godina karijere obeležila je nedavno i CD kompilacijom "Posve slobodna (suradnje i etno)", na kojoj su se prvi put na jednom mestu našle njena zapanjujuća izvođenja narodnih pesama.

Muzika četvrtak 18.01. 18:35 Komentara: 20

Rođendanski akustični koncert grupe Van Gogh

Rok grupa Van Gogh iznenadila je svoje fanove na rođendanskom koncertu u Beogradu kada je izvela neke od najvećih hitova u akustičnoj verziji. Ispunjeni dobrom energijom i publika I članovi benda ozareni su izašli sa koncerta, što je nagnalo frontmena Zvonimira Đukića Đuleta da pokloni svim ljubiteljima grupe Van Gogh “Rođendanski akustik koncert” koji možete pogledati na njihovom zvaničnom kanalu na Jutjubu.

Muzika četvrtak 18.01. 15:14 Komentara: 7
strana 1 od 1277 idi na stranu