Filharmonija dva puta Za zaljubljene

Dugi aplauz ispratio je muzičare Beogradske filharmonije, dirigenta Hauarda Grifitsa i pijanistu Andreu Lukezinija, nakon četvrtog koncerta u okviru ciklusa “Filharmanija – zato što jednom nije dovoljno” održanom na Kolarcu (27. aprila).

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 27.04.2017.

22:40

Filharmonija dva puta Za zaljubljene
Foto: Marko Ðokoviæ

“Filharmanija” predstavlja najatraktivnije programe iz redovne koncertne sezone Beogradske filharmonije u pretpremijernim terminima. Na večerašnjem koncertu ljubav je bila glavna tema i to u kompozicijama XX veka kroz dela Prokofjeva, Bartoka i Šostakoviča.

Ljubav je najpre prikazana na komičan način kroz svitu “Zaljubljen u tri narandže” Prokofjeva, nastalu na osnovu čuvene kompozitorove opere. Preko Trećeg klavirskog koncerta koji je Bartok komponovao kao rođendanski poklon svojoj supruzi, u izvođenju fantastičnog Andree Lukezinija, romantična tematika je dobila dramatičan kraj u filmskoj sviti Obad Šostakoviča gde se prepliću ratna i ljubavna priča.
Foto: Marko Ðokoviæ
Publika je oduševljeno pozdravila muzičare, a specijalni gosti na ovom koncertu bili su učenici svih razreda Prve kragujevačke gimnazije koji su prvi put prisustvovali koncertu Beogradske filharmonije.

Zato što jednom nije dovoljno, Filharmonija izvodi isti program u petak 28. aprila u okviru redovne sezone i ciklusa Za zaljubljene. Praksa dodatnih termina za najtraženije koncerte nastaviće se i u sezoni 17/18 sa namerom da što više publike dobije šansu da čuje filharmonijske koncerte koji su uvek rasprodati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: