Nastup Lise Hanigan večeras u Beogradu

Irska kantautorka Lisa Hanigan nastupiće večeras u beogradskom Domu omladine i time započeti evropsku turneju, na kojoj će promovisati prošlogodišnji album "At Swim". Potom će u sredu nastupiti u klubu "Firchie Think Tank Studio" u Novom Sadu, a u četvrtak će izaći pred publiku u klubu "Tvornica kulture" u Zagrebu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 28.03.2017.

09:25

Nastup Lise Hanigan večeras u Beogradu
GettyImages

Mini turneju po prostoru nekadašnje Jugoslavije Lisa Hanigan će zatvoriti 31. marta u klubu "Kino Šiška" u Ljubljani. Irska kantautorka napominje da jedva čeka da se vrati u Srbiju.

"Bila sam šokirana koliko ljudi je znalo moje peseme, koliko ih je bilo na mom prvom koncertu, 2015. godine. Sada zaista želim da se vratim u Srbiju i sviram sa celim svojim bendom", kazala je Hanigan organizatorima koncerta.

Aktuelni singl "Undertow" se nalazi na albumu "At Swim", koji je do sada dobio mnoštvo pozitivnih kritika. "At Swim" donosi potpuno drugačiji akustični zvuk i sa svakom novom pesmom vodi sve dublje u magični prostor gde se gube granice između ljubavi i smrti, prošlosti i sadašnjosti, tuge i sreće.

Stvarajući daleko od rodne Irske, udaljena od sigurnog mesta, Lisa kaže da se osećala izgubljeno i uplašeno što je uticalo na nove pesme koje su bile u procesu nastanka.

"Bilo je dosta zanimljivih momenata. Pokušavala sam da pišem svoju muziku, ali nije mnogo išlo. Onda sam dobila mejl od Arona Desnera iz benda The National da bi želeo da radi sa mnom. To vam vrati samopouzdanje, kad neko želi sa vama da radi. Nismo se poznavali lično, ali on je znao moj rad, kao i ja njegov. Isprva nismo znali šta hoćemo konkretno da radimo. Bili su to delovi muzike i teksta koje smo razmenjivali u mejlovima. Nikada nisam radila sa nekim tako. Zabavno je bilo otići u Hadson, negde gde nikad ranije nisam bila, sa nekim koga ranije nisam poznavala, ceo album smo uradili tamo za nedelju dana. Jedan od mojih najomiljenijih trenutaka je snimanje numere „Anahorish" sa još dve izuzetne pevačice", rekla je Hanigan.

"At Swim" je interesantan amalgam srećne okolnosti, nostalgije i sazrevanja. Prethodnih godina Lisa Hannigan je nastupala po svetu, promovisala svoj prethodni album "Passenger", sarađivala sa poznatim kolegama poput Reja Lamontanja i Herbija Henkoka, radila numere za filmove i tv serije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: