Večeras treći filharmonijski randevu za zaljubljene

Doskorašnji šef dirigent i muzički direktor Boljšoj teatra Aleksandar Vedernikov predvodiće večeras u Kolarčevoj zadužbini treći koncert iz ciklusa "Za zaljubljene" Beogradske filharmonije.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 27.01.2017.

08:55

Večeras treći filharmonijski randevu za zaljubljene
Foto: Thinkstock

Publici će predstaviti baletsku muziku Sergeja Prokofjeva "Pepeljuga", kao i briljantnu uvertiru za Verdijevu operu "Moć sudbine".

Romantičnoj tematici ovog programa doprineće pijanistkinja Liz de la Sal, koja će izvesti Šopenov "Klavirski koncert br. 2".

Međunarodna reputacija Aleksandra Vedernikova u neprestanom je usponu tokom protekle decenije, zbog čega je postao veoma tražen kao gostujući dirigent.

Trenutno je angažovan kao šef-dirigent Simfonijskog orkestra iz Odenzea u Danskoj, a sa Beogradskom filharmonijom nastupa prvi put.

Uvertira koncerta biće ljubavna priča između glavnih junaka Verdijeve opere "Moć sudbine" - Don Alvara i Dona Leonore koja ima tragičan završetak, ali zato "Pepeljuga" Prokofjeva, najmelodičnije kompozitorovo delo, vraća nadu u bajkovito srećan kraj.

U središtu ljubavne tematike sa različitim epilozima, nalazi se jedna od najromantičnijih kompozicija za klavir i orkestar - Šopenov "Koncert u f-molu", u izvođenju francuske pijanistkinje Liz de la Sal.

U ovom virtuoznom koncertu, koji već generacijama impresionira kako slušaoce, tako i izvođače, do izražaja će doći bravurozna, briljantna pijanistička tehnika mlade umetnice, najavila je Filharmonija.

Ciklus "Za zaljubljene" jedan je od najpopularnijih u sezoni Beogradske filharmonije, a naredni koncert je zakazan za 10. mart, pod dirigentskom palicom Adrijana Prabave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: