The Gipsy Kings posle 10 godina ponovo u Beogradu

Grupa Gipsy Kings vraća se nakon 10 godina u Beograd gde će nastupiti 31. marta u Hali sportova.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.01.2017.

11:56

The Gipsy Kings posle 10 godina ponovo u Beogradu
Foto: Gettyimages

Zavodljivo mešanje tradicionalnog flamenko stila sa pop i latino ritmovima, učinilo je Gipsy Kings svetskim fenomenom, a publika će se u Hali sportova podsetiti hitova "Volare", "Bamboleo", "Baila me".

The Gipsy Kings su deo nekolicine izuzetnih umetnika u istoriji muzike koji su osmislili univerzalni muzički stil. Posle šest "Grammy" nominacija u kategoriji "World music", konačno su 2014. osvojili nagradu za album "Savor Flamenco".

U proteklih 28 godina, grupa je išla na nakoliko svetskih turneja i prodala više od 25 miliona albuma širom sveta. Svoj uspeh na svim meridijanima duguju, pre svega, svom originalnom pristupu izvođenju flamenka koji se ogleda u nepridržavanju strogih pravila koje zahteva tradicionalno izvođenje ove vrste muzike.

Mnogi ne znaju da je jedan od rodonačelnika današnjeg stila Gipsy Kings-a Manitas de Plata, čije je pravo ime Rikardo Baliardo, svakako jedan od najvećih gitarista svih vremena. Manitas de Plata uticao je na svoje sinove Tonina, Žaka i Morisa koji su originalni članovi Gipsy Kings-a. Kao potvrda romske tradicije, Mikael Baliardo (sin Tonina Baliarda, solo gitariste i osnivača Gipsy Kingsa) pre šest godina je postao stalni član benda.

Grupa je odmah prepoznala njegovu kreativnost i talenat kao muzičara i pevača, te je Mikael Baliardo sada i umetnički direktor "Gipsy Kings"-a. Ulaznice za njihov koncert u Hali sportova su u prodaji od danas po cenama od 1.900 do 3.500 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: