Galija proslavila 40 godina na sceni

Rok grupa Galija proslavila je sinoć u Hali sportova 40 godina postojanja, podsetivši publiku na hitove koji su obeležili njihovu dugu i bogatu karijeru.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 30.12.2016.

10:49

Galija proslavila 40 godina na sceni
Foto: Tanjug / Video Screenshot

Nakon predgrupe Vreme čuda, Galija je zasvirala "Mesto pored prozora" i bez mnogo interakcije sa publikom nastavili su da nižu hitove, na svom prvom koncertu u Hali sportova.

"Noć", "Da me nisi", "Kada me pogledaš", "Na tvojim usnama", pa preko "Zonine pesme" koju su radili za film "Zona Zamfirova", do "Plava lepa i pametna" i "Ti možeš sve".

Pevač niškog sastava Kerber Goran Šepa-Gale pridružio im se i prvi put su Nenad Milosavljević i on izveli na sceni pesmu "Sloboda" sa albuma "Korak do slobode", koji su snimili 1989. godine.

"Galija je ugostila i svoje nekadašnje članove klavijaturistu Sašu Loknera (Bajaga i Instruktori) i gitaristu Sašu Ranđelovića (Neverne bebe).

Posle 18 godina ponovo su zasvirali zajedno I podsetili publiku na pesmu sa početka "Galijine" plovidbe - "Decimen", kao i na numeru "Put".

Milosavljević je sam sa posetiocima otpevao "Da li si spavala", pesme "Kotor" i "Možda sam lud" podigle su sve sa tribina u Hali sportova, "Trube" pevao je hor fanova, a uz "Digni ruke" svi su bili na nogama.

Usledila je balada "Još uvek sanjam" uz predstavljanje članova benda.

"Ovih 40 godina smo prošli i "još uvek sanjam…"", rekao je Milosavljević i nastavio hit kojim je i završen dvočasovni zvanični deo koncerta uz dug i gromoglasan aplauz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: