"Nije lako izaći pred obrazovanu beogradsku publiku"

Sviraću izuzetno uzbudljiva i zahtevna dela pred veoma obrazovanom publikom. Zbog toga osećam veliko uzbuđenje, rekao je za Tanjug Dmitrij Maslejev, jedan od najznačajnijih mladih pijanista današnjice pred večerasnji koncert u Kolarcu u okviru Bemusa.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.10.2016.

15:48

Foto: Tanjug Video Screenshot

Talentovani mužičar iz Rusije pobednik je prestižnog takmičenja "Čajkovski" u Moskvi, a pred beogradskom će publikom večeras svirati izuzetno zahtevan program koji se sastoji od dela Skarlatija, Lista, Prokofjeva i Rahmanjinova.

"Pokušaćju da se izborim sa kompozicijama koje su nastale u različitim vekovima. Večeras me očekuju česte promene stilova sviranja. Biće tu žustrine, nežnosti melanholije....Potrudiću se da očistim um od suvišnih informacija i da zadržim koncentraciju savladavajući na sceni dela velikana" kazao je Maslejev.

Za njega je koncert u okviru Bemusa lepa prilika da stekne novo iskustvo muziciranja pred publikom koja razume i ceni klasičnu muziku.

"Nije lako izaći pred publiku ovako cenjenog i dobro organizovanbog festivala kao što je Bemus. Nadam se da neću izneveriti očekivanja ljudi koji poznaju klasičnu muziku", rekao je Maslejev. U razgovoru za Tanjug govori i o nekim velikim očekivanjima od budućnosti. "Voleo bih da ljude veseli moje muziciranje i da što duže ostanem na sceni", otkrio je Maslejev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: