Autoru muzike za Diznijeve filmove nedostaje jedino Emi

Američki kompozitor Alan Menken koji je već osvojio 11 nagrada Gremi, osam Oskara i jedan Toni, želi da dobije nagradu Emi koja mu jedina nedostaje u višedecenijskoj karijeri, a koju očekuje možda s novim mjuziklom "Galavant".

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Šezdesetsedmogodišnji njujorški kompozitor ima iza sebe karijeru dugu 50 godina, kao i stotinu nominacija za razne prestižne svetske nagrade, ali ne i Emi koja se dodeljuje za američku televizijsku produkciju.

"Nagrade su pokazatelji koliko se ceni rad umetnika. Ako ne dobijem Emi, neću umreti", našalio se Menken u intervjuu za Frans pres.

Menken je rekao da u javnosti često čuje da to što mu nedostaje Emi ponekad predstavlja teret.

Kompozitor je postao svetski poznat s muzikom za crtani film "Mala sirena" Volta Diznija, a kasnije u hitovima kao što su "Lepotica i zver" i "Aladin".

Menken će se sledeće sezone vratiti na Brodvej u decembru s predstavom "Bilo jednom u Bronksu" u koprodukciji američkog holivudskog glumca Roberta de Nira.

Muzika

"Koncerti u galeriji" u Italijanskom institutu

Kulturni centar Beograda će u septembru i oktobru, tokom priprema i trajanja 56. Oktobarskog salona - najznacajnije izložbe savremene vizuelne umetnosti u Srbiji, ciklus "Koncerti u galeriji", koji se redovno svakog ponedeljka uveče odvija u KCB-u, organizovati u Italijanskom institutu za kulturu.

Muzika utorak 30.08. 10:26 Komentara: 0

Besplatno putovanje oko sveta

Malo toga može nadmašiti iskustvo putovanja po dalekim mestima. No, da li je baš uvek neophodno da ustajete iz fotelje da biste čuli šum talasa, vetra ili videli zalazak sunca iznad okeana?

Muzika nedelja 28.08. 16:36 Komentara: 1

Večeras Noć muzike na Tašmajdanu

Regionalna dečja filharmonija u kojoj svira 80 mladih vrhunskih izvođača, pod dirigentskom palicom Bojana Suđića, nastupiće večeras na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu, u muzičkom spektaklu Noć muzike.

Muzika petak 26.08. 09:53 Komentara: 4
strana 1 od 32 idi na stranu