Večeras Noć muzike na Tašmajdanu

Regionalna dečja filharmonija u kojoj svira 80 mladih vrhunskih izvođača, pod dirigentskom palicom Bojana Suđića, nastupiće večeras na stadionu "Tašmajdan" u Beogradu, u muzičkom spektaklu Noć muzike.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 26.08.2016.

09:53

Večeras Noć muzike na Tašmajdanu
Foto: Thinkstock

Na koncertu će biti izvedeni aranžmani nezaboravnih kompozicija iz poznatih filmskih ostvarenja poput "Lovca na jelene", "Ratova zvezda", "Rokija", "Pirata sa Kariba".

Na koncertu nastupaju mladi muzičari iz celog regiona, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, koji će po najavi organizatora, na originalan način publiku upoznati sa svetom klasične muzike.

Koncertom u Beogradu oni će ujedno završiti letnju turneju po regionu, koja je počela u Ljubljani, na letnjoj akademiji "Branimir Slokar", a obuhvatila je koncerte u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu.

Regionalna dečja filharmonija (Unated Children Philharmonic Orchestra) je projekat u organizaciji fondacije "Deca deci" započet 2015. godine u Beogradu, kada je orkestar prvi put nastupao u Kolarčevoj zadužbini na tradicionalnom Novogodišnjem gala koncertu, pod dirigentskom palicom Žive Ploj Peršuh.

Cilj projekta jeste da mladi muzičari usavrše postojeće i steknu novo znanje iz oblasti muzike i da doprinese kulturnoj razmeni u regionu, kroz kreiranje inovativnih muzičkih sadržaja.

Ulaz na koncert je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: