Deca iz programa El Sistema Srbija ponovo osvajaju Beč

Dvadesetoro dece iz programa "El Sistema Srbija" iz Jagodine, Paraćina, Vranja i Obrenovca imaće priliku da jedan deo letnjeg raspusta provedu u Beču.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

13:06

Deca iz programa El Sistema Srbija ponovo osvajaju Beč

Kroz saradnju udruženja "Music Art Project", koje u Srbiji sprovodi čuveni venecuelanski program muzičkog obrazovanja "El Sistema", i partnerske austrijske organizacije "Superar" i ove godine grupa mladih muzičara biće u prilici da radi, vežba, svira i druži se sa vršnjacima iz regiona. Oni će učestvovati od 3. do 8. jula zajedno sa decom iz Austrije, Francuske, Španije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovačke i Rumunije u letnjem kampu koji će okupiti oko 120 mladih starosti od 10 do 14 godina.

Nakon izuzetnih iskustava koja su mladi gudači iz "El Sistema Srbija" stekli prošlog avgusta u Beču, ove godine na putovanju pridružiće im se i članovi hora. Deca iz muzičkih škola Jagodine, Paraćina i Vranja kao i obrenovačkog hora "Kruna od nota" već pripremaju repertoar kojim će nastupiti pred vršnjacima u Beču.

Sa njima idu i profesori uključeni u "El Sistema" program, koji će tokom nedelju dana u Beču moći da rade sa kolegama iz celog sveta. "Music Art Project" sprovodi "El Sistema" program u šest gradova u Srbiji uz podršku Ministrstva prosvete.

Prošlog leta jedna grupa dece takođe je provela deo raspusta radeći, svirajući i družeći se sa vršnjacima u Beču, dok je druga grupa bila na letnjem kampu u Milanu, gde su svirali u evropskom omladinskom "El Sistema" orkestru i nastupili u milanskoj Skali.

Cilj ovogodišnjeg kampa je, kako navodi "Music Art Project", razmena znanja, druženje i zajedničko muziciranje dece koja po venecuelanskom modelu besplatno uče muziku u celom svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: