Björk pomera granice: Prvi VR muzički album

Islandska umetnica Björk objavila je prvi muzički album u virtuelnoj realnosti, nastao u saradnji s tajvanskom kompanijom HTC.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 09.06.2016.

08:50

Björk pomera granice: Prvi VR muzički album
Foto: Gettyimages

Performans u virtuelnoj realnosti na sistemu Vive jedinstveni je doživljaj, a deo je 18-mesečne svetske turneje “Björk digital“.

Turneja je počela prošlog vikenda na festivalu “Vivid“ u Sidneju, a nastaviće se u brojnim svetskim metropolama.

Ovaj događaj bio je jedna od prvih formi u kojoj se spajaju virtuelna realnost i muzika, a obožavaocima je pružena mogućnost da ‘zarone’ u svet neobičnih instalacija. Predstavljeni sadržaji povezani su s pesmama s osmog studijskog albuma „Vulnicura“ i omogućeni na HTC-ovoj Vive platformi za virtuelnu realnost.

Performans kombinuje tehnologije 3D prikaza visoke rezolucije, holo-studija na mestu događanja, snimanja pokreta i video-grametrije, zajedno s posebno dizajniranim zvukom u stvarnom vremenu, koji korisnika postavljaju u središte nastupa muzičarke Björk.

Björk je pre godinu dana objavila i spot u 360 stepeni za pesmu “Stonemilker”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: