Sanja Vučić: Prema reakcijama na turneji, bićemo prvi

U prostorijama Radio televizije Srbije danas je organizovano druženje sa srpskom predstavnicom na predstojećem 61. takmičenju za "Pesmu Evrovizije" Sanjom Vučić ZAA uoči njenog puta u Stokholm.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.04.2016.

15:20

Sanja Vučić: Prema reakcijama na turneji, bićemo prvi
Foto: Screenshot

Vučić će predstavljati Srbiju na Evrosongu s kompozicijom "Goodbye" Ivane Peters, koja je i tekstopisac.

Na sceni u Stokholmu, u drugom polufinalu 12. maja, uz Vučićevu naći će se prateći vokali Iva Pletikosić, Jelena Đurić, Lena Kuzmanović i Dunja Vujadinović, kao i baletski igrač Miloš Isailović.

Prošlogodišnja srpska predstavnica na "Evroviziji" Bojana Stamenov predala je danas Sanji Vučić zastavu Srbije i poručila joj da je s ponosom nosi.

"Moje koleginice, koje sam smatrala prijateljicama, nisu mi dale podršku koju sam očekivala, ali u stilu jedne prave misice, pošto sam ja na Evrosong gledala kao na sopstevni izbor za mis, došla sam da ti predam krunu. A kruna, koju ćeš ti nositi, nadam se sa ponosom u narednih godinu dana, a možda i ceo život, jeste jedna slatka stvar, a to je naša zastava", poručila je Bojana Stamenov.

Ona je naglasila da dobrom vokalu sreća nije potrebna. "Sreća prati hrabre, a Sanja je hrabra", istakla je Bojana Stamenov.

Šef delegacije Dragan Ilić rekao je da u svojoj muzičkoj karijeri skoro nije sreo nekog kao što je Sanja Vučić, koja s lakoćom peva sve od francuske šansone, preko portugalskog fada do hitova Bijonse i Ejmi Vajnhaus, dajući svoj poseban pečat svakoj interpretaciji.

"Njeno vreme tek dolazi, a očekujemo da Evrovizija bude njena odskočna daska", naglasio je Ilić.

Sanja Vučić je izjavila da nema tremu uoči puta u Stokholm i da se trudi da ne očekuje previše, ali da su reakcije tokom prethodnih mesec dana, koliko je provela na predevrovizijskoj turneji, bile odlične.

"Gledajući rekacije bićemo prvi", rekla je kroz smeh Vučićeva i dodala da se Srbija odlično kotira u kladionicama i da je stekla mnogo prijatelja među predstavnicima Izraela, Švajcarske, Crne Gore, Bugarske.

"Evropska publika me je jako dobro prihvatila, verovatno im odgovara moj senzibilitet", dodala je Vučićeva i nagovestila da će nastup u Stokholmu biti potpuno drugačiji od onog u Beogradu, međutim nije smela da otkrije detalje.

Sumirajući utiske sagostovanja u Letoniji, Amsterdamu, Izraelu i na Malti, Vučićeva je rekla da je zazirala od tog prvog susreta s ostalim takmičarima, ali da je vrlo brzo stekla dobre prijatelje među njima, posebno izdvojivši izraelskog predstavnika Hovija Stara.

"Svi mi imamo drugačiji senzibilitet i mentalitet, imamo isti cilj, ali opet jedni druge podržavamo i tapšemo po ramenu", dodala je Vučićeva.

Sreću u Stokholmu Sanji Vučić poželeli su i predstavici Bosne i Hercegovine koji su bili danas u holu RTS-a.

Reditelj nastupa je Marko Novaković, koreograf Staša Stanković, kostime je radio studio "Morfijum" i kreatorka Jelena Malešević.

Polufinala su zakazana za 10. i 12. maj, a finale za 14. maj u areni "Globen".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: